Куман: Меси дава максимума от себе си след края на трансферната сага


Куман: Меси дава максимума от себе си след края на трансферната сага
Снимка: Getty Images/Guliver

1609 0

Наставникът на Барселона Роналд Куман заяви, че Лионел Меси е бил идеалният капитан и пример за останалите в отбора с начина, по който се държи след края на трансферната сага през лятото. Аржентинската звезда изигра страхотен двубой при класическата победа над Селта с 3:0 в четвъртък, след като каталунците играха цяло второ полувреме с човек по-малко, слагайки край на всякакви спекулации, че няма да бъде отдаден на Барса, след като клубът отказа да го продаде.

"От ден първи Лео тренира и играе добре, като дава максимума от себе си за клуба, отбора и съотборниците си – нямам никакви оплаквания от него. Той се доказа още веднъж онзи ден срещу Селта, показа тежестта на капитанската лента, помогна на тима с изнасянето на топката, защото е изключително важно да държиш топката, когато си с човек по-малко. Няма спор, той винаги е бил за мен най-добрият футболист в света – мислех си го преди, сега го мисля още повече, след като започнах работа с него. Той е напълно отдаден, пример за всички това какво трябва да представлява един капитан“, започна нидерландецът на пресконференцията си преди мача със Севиля.

Куман похвали и Филипе Коутиньо, който изглежда в добра форма след завръщането от наема в Байерн Мюнхен. Бразилецът изкара трудни първи два сезона за „блаугранас“ след трансфера си от Ливърпул през 2018. „Коутиньо е много добър футболист, той научи много в Англия и в Байерн, и моята работа като треньор е да извлека най-доброто от него и да намеря най-добрата за него позиция на терена. Един треньор винаги може да помогне, но всичко започва с качеството на играча, а Коутиньо е страхотен футболист“.

Нидерландецът завърши с това, че клубът иска да привлече централен нападател и централен защитник преди затварянето на трансферния прозорец, потвърждавайки интереса към бранителя на Манчестър Сити Ерик Гарсия. „Бихме искали да привлечем този играч, имаме четири централни защитници и ни липсват опции там. Знаем, че е трудно финансово, но се надявам да успеем“, завърши той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички