Кристиано Роналдо направи Реал (М) супершампион след 2:0 над Севиля


Кристиано Роналдо направи Реал (М) супершампион след 2:0 над Севиля

19902 0

Кристиано Роналдо направи испанския гранд Реал (М) супершампион. "Белия балет" удари с 2:0 Севиля на финала за Суперкупата на Европа в Кардиф. И двете попадения отбеляза португалската звеза в тима на "Кралския клуб". Головете помогнаха на Роналдо да изпревари германската легенда Герд Мюлер и италианеца Филипо Индзаги в класацията за най-много отбелязани попадения. Португалецът вече има 71, докато другите двама са съответно с 69 и 70. Пет гола делят Кристиано Роналдо от върха, който е окупиран от легендата на Реал Раул със 76. Суперкупата на Европа беше единственото клубно отличие, което липсваше на португалеца. За втори път в сблъсък за този трофей играха два клуба от Испания. Предишният път беше през 2006 година, когато единият от двата тима отново беше Севиля, като тогава той спечели с 3:0 срещу Барселона. Този път обаче Севиля не успя да се противопостави на звездния тим на Реал.

Треньорът на Реал (Мадрид) Карло Анчелоти не удържа на обещанието си да пусне в титулярния състав всички нови попълнения. В игра влязоха Тони Кроос и Хамес Родригес, но на вратата застана Икер Касияс, докато Кейлор Навас беше сред резервите.

Първото попадение във вратата на Севиля падна в 30-ата минута, когато Роналдо я простреля отблизо, след като беше изведен зад защитата от Бейл. Севиля можеше да върне попадението само три минути по-късно, когато Хамес нескопосано се опита да изчисти топката от наказателното поле и тя попадна в играч на Севиля. Последва удар, но Касияс спаси. В заключителните минути играта малко загрубя, което принуди рефера Клатенбърг да предупреди официално Карвахал и Коке. Резултатът обаче остана непроменен. Още в четвъртата минута на второто полувреме Реал уби интригата в мача. Герой за "белия балет" отново стана Кристиано Роналдо, който след асистенция на Карим Бензема удвои резултата с удар от наказателното поле.

СТАТИСТИКА:

Суперкупа на Европа

РЕАЛ (МАДРИД) - СЕВИЛЯ 2:0

1:0 Роналдо (30)

2:0 - Роналдо (49)

РЕАЛ (М): Касияс, Карвахал, Рамос, Пепе, Коентрао, Модрич, Кроос, Хамес, Бейл, Роналдо, Бензема

СЕВИЛЯ: Бето, Хорхе Андухар, Фасио, Пареха, Наваро, Карисо, Кришовяк, Пареу, Суарес, Витоло, Бака

Съдия: Марк Клатенбърг, Англия

Стадион: "Кардиф Сити Стейдиъм", Уелс

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички