Край! Шави се разбра с Барселона и напуска след края на сезон 2023/24


Край! Шави се разбра с Барселона и напуска след края на сезон 2023/24
Снимка: Getty Images

2715 0

Наставникът на Барселона - Шави, обяви новината, че напуска каталунския тим след края на сезон 2023/24. Тази вест идва минути, след като "блаугранас" бе победен с 3:5 у дома от Виляреал.

Край на ерата "Шави" в Барселона

Имаше редица спекулации, които свързваха Шави с уволняване, но самият испански специалист на няколко пъти заявяваше, че има доверието на ръководството на тима. Въпреки това, сега той разкрива, че е провел среща с управата след загубата от Виляреал и е взел решението да си тръгне след края на настоящия сезон 2023/24.

Още: Шави се оправда с рефера и Ла Лига, но и пое отговорност след погрома за Барселона

Шави обяви, че си тръгва от Барселона в края на сезон 2023/24

"Ще напусна Барселона през юни. Стигнахме до точка, от която няма връщане. Време е за промяна. Като "куле" смятам, че е време да си тръгна Днес проведох разговори с борда, ще замина на 30 юни", разкри испанският специалист.

"Този клуб има нужда от промяна на динамиката. Напускането ми е възможно най-доброто решение за всички участващи страни. Аз съм най-отговорният, така че играчите най-накрая ще се почувстват свободни".

"Вече всичко ще бъде по-спокойно, можем да се състезаваме за Шампионската лига… поне с това решение вие ​​[бел. ред. пресата] вече няма да ме убиете. Клубът ще се подобри с това решение", добави още той.

Още: Показно самоубийство! Барселона се самоотказа от титлата в Ла Лига в мач с 8 гола срещу Виляреал (ВИДЕО)

Лошата форма на Барселона

Каталунците стартираха сезона доста слабо за разлика от шампионската си кампания през 2022/23. Те отпаднаха от турнира за Купата на краля от Атлетик Билбао на 1/4-финал и в момента се намират на третата позиция в Ла Лига - на цели 10 точки от лидера Реал Мадрид. Въпреки това, те все още имат реален шанс в Шампионска лига, тъй като се класираха за осминафинал.

Шави и Барселона окончателно приключиха

Какво постигна Шави като треньор на Камп Ноу?

Още: Барселона даде официална информация за контузията на Алехандро Балде

Специалистът пристигна на "Камп Ноу" в края на 2021-а година. Той успя да спечели титлата в испанския елит с каталунците през сезон 2022/2023, както и Суперкупата на Испания.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички