Край на ултрасите в Испания, вижте мерките!


Край на ултрасите в Испания, вижте мерките!

1482 0

Испанската професионална футболна лига (LFP) възнамерява да проведе сериозна битка срещу проявите на насилие във футбола и агресивно настроените фенове, съобщава "AS". В тази връзка LFP възнамерява да си сътрудничи с Държавната комисия за борба с насилието, расизма и ксенофибията в спорта. Президентът на LFP Хавиер Тебас е представил на Висшия съвет на спорта на страната своя план за борба с ултрасите.

"Това е краят на ултрасите, ще приключим с тях", заявил той.

Испанската професионална футболна лига заедно с Висшия съвет на спорта и Националната полиция ще съставят списък на феновете, срещу които трябва да се борят. Всеки клуб, който по някакъв начин е свързан с ултрасите, ще бъде строго санкциониран. Освен това ще бъде преразгледан регламентът за продажба на билети за мачовете. Не е изключено частично да бъде затворен входът на тези участъци от трибуните, където действат радикално настроените фенове.

Припомняме, че преди двубоя от 13-ия кръг на Ла Лига между Атлетико (Мадрид) и Депортиво (Ла Коруня) фенове на двата тима се сбиха, в резултат на което един от тях бе хвърлен в реката и почина.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички