Комичен автогол, 3 червени и 10 жълти картона белязаха дербито между Бетис и Севиля в Ла Лига


Комичен автогол, 3 червени и 10 жълти картона белязаха дербито между Бетис и Севиля в Ла Лига
Снимка: Getty Images

1664 0

Испанските грандове Реал Бетис и Севиля не успяха да се победят след равенство 1:1 в севилското дерби от 13-ия кръг в Ла Лига. Зарядът на дербито оправда очакванията и в рамките на 90 минути бяха показани три червени картона и още десет жълти, включително и един за треньора на Севиля Хорхе Сампаоли.

Първата възможност в мача се откри пред Борха Иглесиас още в осмата минута, но футболистът на Бетис не успя да вкара. В 37-ата минута гостите останаха с човек по-малко, след като Гонсало Монтиел бе изгонен с директен червен картон.

Оставането с 10 души накара Сампаоли да извърши смяна, като в игра на терена се появи Хесус Навас. Той обаче имаше нещастието да си отбележи автогол още с първото си докосване в мача. Бетис обаче също се поддаде на емоциите и късно в добавеното продължение на първата част Набил Фекир бе изгонен с директен червен картон.

Така двата тима излязоха за второто полувреме с по 10 души, но и това не се запази дълго - само четири минути след подновяването на играта Борха Иглесиас остави домакините с девет души, след като бе изгонен с нов директен червен картон. Така Сампаоли отново погледна към атаката и включи в игра Юсеф Ен Несири.

Севиля бе с човек повече на терена, но изравнителният гол така и не идваше. Играта се понакъса и бяха показани няколко последователни жълти картони за гостите. Все пак в 82-ата минута Карим Рекик намери Неманя Гудел, който успя да изравни. 

След това равенство Бетис остава на четвърта позиция в Ла Лига с 24 пункта, колкото има и третият Атлетико Мадрид. Севиля пък остава на ръба на зоната на изпадащите с 11 пункта, заемайки 17-о място, а със същия актив са и отборите на Селта и Кадис, които са 18-и и 19-и.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички