Колко сложно е да си треньор на Реал: От 15 години никой не е изпълнявал договора си на "Бернабеу"


Колко сложно е да си треньор на Реал: От 15 години никой не е изпълнявал договора си на "Бернабеу"
Снимка: Getty Images/Guliver

1473 0

Треньорската професия в Реал Мадрид е една от най-рискованите длъжности във футбола в момента. И не става въпрос за последните няколко месеца, когато тимът назначи и се раздели с Хулен Лопетеги и покани Сантиаго Солари на поста, а датира от много повече време.

Без значение дали жъне успехи, или се проваля начело на клуба от "Сантяго Бернабеу", с последните години нито един от треньорите в Мадрид не е изпълнявал до край договора си. Именно Солари се надява да развали черната серия. Той има договор с Реал до лятото на 2021 година.

Флорентино Перес се завърна в Мадрид, като брои 4 милиона евро на Виляреал, за да вземе в тима си треньора Мануел Пелегрини. След като спечели Ла Лига се говореше, че настоящият мениджър на Уест Хям може да остане на "Бернабеу" до 2016 година, но бе освободен през 2010. 

Отговорът на Перес бе Жозе Моуриньо. Специалния имаше договор до 2016 година, но бе уволнен три сезона по-рано. Карло Анчелоти бе следващият коз на ръководството на "кралския клуб", като италианецът спечели Шампионска лига, но също не изпълни контракта си, след като напусна през 2015 година. Рафаел Бенитес замени Анчелоти и подписа за три години, но бе уволнен само няколко месеца след назначението си.

Последва и престоят на Зинедин Зидан, а изненадващо след края на миналия сезон французинът пожела да си тръгне, като бе заместен от Хулен Лопетеги. Бившият испански селекционер също разочарова начело на "белия балет" и бе уволнен по-рано тази есен.

РАМОС ПРИЗНА ЗА ЗАБРАНЕНОТО ВЕЩЕСТВО И ЗАЩО ГО Е ИЗПОЛЗВАЛ

По времето, в което Флорентино Перес е начело на Реал Мадрид, той е назначил 13 треньори, от които единствено Висенте дел Боске изпълнява договора си, който през 2003 година не е подновен, след като грандът от Мадрид спечели титлата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички