Коя перла на Реал е сред виновниците за изгонването на Анчелоти


Коя перла на Реал е сред виновниците за изгонването на Анчелоти
Снимка: Getty Images/Guliver

2207 0

Бившият треньор на Реал Мадрид Карло Анчелоти разкри подробности около напускането на клуба през лятото на 2015 година. Интересното е, че две са били причините за това, а една от тях е една от перлите на Флорентино Перес в клуба.

"Нещата се развиваха добре, но имаше два големи проблема", разказва италианецът в последната си книга. "Първият бе породен от статистика на УЕФА, която "разкриваше", че отборът не тренира толкова часове, колкото останалите европейски тимове. Бяхме спечелили 22 мача поред, така че очевидно правехме нещо правилно… Но загубихме точно, когато излезе тази статистика и от клуба казаха: "Трябва да работите повече". Аз си помислих обратното. Играчите трябва да почиват. Това беше месец, изпълнен с контузии и умора, което се оказа решително за това, че не станахме шампиони. Статистиката беше знак, че Реал вярва повече на цифрите, отколкото на работата ми", разкрива Анчелоти.

"Изпълнителният директор ми каза, че президентът иска да говори с мен. Когато отидох в кабинета му, той ми каза, че Бейл му се е обадил. Бях го сменил във Валенсия (загуба с 1:2, която прекъсна серията без загуба). Агентът на Бейл се оплакал от позицията, на която го използвам. Президентът ми каза какво да направя, а аз отговорих, че нищо няма да направя. Не можех да променям схемата по средата на сезона. От този момент отношенията ни с президента не бяха същите", призна още настоящият треньор на Байерн (Мюнхен).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички