Кой щеше да вземе Златна топка, ако трябваше да се гласува сега?


Кой щеше да вземе Златна топка, ако трябваше да се гласува сега?

3885 0

Ако призът "Златна топка" се връчваше след края на шампионатите на големите първенства, то безспорният №1 по всички параграфи трябва да е Луис Суарес - уругвайският нападател на Барселона, който изненадващо не влезе в топ 3 на класацията за 2015 година.

Бившият стрелец на Ливърпул записа изключителна кампания, в която се превърна в единствения (освен Меси и Роналдо), който е отбелязал 40 гола в една кампания. Той изпревари Роналдо за трофея Пичичи, след като в последния месец буквално не можеше да спре да вкарва.

Барселона продава една от звездите си

Суарес вече си извоюва "Златната обувка" на Европа за 2016 година. В последните 5 мача на своя отбор той отбеляза цели 14 гола, с което донесе титлата на Барселона и съумя да вдигне собственоръчно своя тим, след като каталунците изпаднаха в мини кризи малко преди края на сезона.

29-годишният нападател има 6 хеттрика през сезона - с 3 повече от всеки друг играч през настоящата кампания в големите първенства. Освен това той е единственият играч, който е вкарал 30+ гола в един сезон в три различни европейски първенства (Аякс и Ливърпул).

Неймар с грозно изнудване за нов договор с Барса

Той обаче не допринесе за титлата само с 40 гола. Суарес има и 16 асистенции, с което завърши начело на класирането в Примера, заедно със своя съотборник Лионел Меси.

Към момента Суарес е фаворит за Златната топка. Ако на Евро 2016 не блесне индивидуално някой от силните играчи през този сезон и Суарес задържи нивото си, то ще е много странно ФИФА да не даде наградата на бившия голаджия на Ливърпул.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички