Кога за последно Реал Мадрид обърна елиминационен сблъсък?


Кога за последно Реал Мадрид обърна елиминационен сблъсък?
Снимка: Getty Images / Guliver

2112 0

Феновете на Реал Мадрид нямат много повод за радост след първия двубой срещу Волфсбург от четвъртфиналите на Шампионска лига. "Белия балет" не просто загуби на "Фолксваген Арена", а го направи дори без да отбележи гол, като в същото време получи два в своята мрежа.

Така "кралете" трябва да спечелят с 2:0, за да стигнат до продължения, или с поне 3 гола разлика, за да продължат напред в следващата фаза на турнира.

Оказва се обаче, че Реал Мадрид за последно е правил обрат в елиминациите на Шампионска лига, когато... Зинедин Зидан носеше екипа с №5 на "Сантяго Бернабеу".

ЗИДАН С БЕЗУМНО ОПРАВДАНИЕ ЗА ЗАГУБАТА

За последно 32-кратният шампион на Испания стига до обрат в Шампионска лига през сезон 2001/02, когато вдига и "Деветата". Тогава в полуфиналите Реал Мадрид губи с 2:1 срещу Байерн Мюнхен след първия двубой в Германия, но след това на реванша бие с 2:0 и се класира за финала.

В следващите 14 години няма втори такъв обрат. През 2008-а Рома печели с 2:1 в първия двубой, след което постига нова победа с 2:1. Две години по-късно Лион печели с 1:0 на "Жерлан", а след това стига до 1:1. Следват разочарование срещу Байерн, Борусия (Дортмунд) и Ювентус.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички