Ключовите моменти, които допринесоха за титлата на Реал Мадрид


Ключовите моменти, които допринесоха за титлата на Реал Мадрид
Снимка: Getty Images/Gulliver

1306 0

Зинедин Зидан спечели първата си титла като треньор, след като вчера Реал Мадрид победи Малага и завоюва шампионската титла в Примера за 33-и път. Авторитетното испанско издание Marca определи 5 ключови решения и моменти по време на кампанията. 

Още в началото на сезона, като гост на Реал Сосиедад, Зидан пусна Асенсио, който записа силен мач и остави своя отпечатък. Гарет Бейл отбеляза двата гола, но Асенсио заедно с помощта от Лукас Васкес, Иско и Хамес Родригес показаха, че играчите на пейката могат да имат много важна роля по време на сезона. 

Вторият ключов момент бе гостуването на "Висенте Калдерон", където "кралете" записаха убедителна победа от 0:3, а Кристиано Роналдо наниза хеттрик. Португалецът даде заявка, че именно на него може да се разчита във важни моменти, както показа и по време на целия сезон и то не само в испанското първенство.

Капитанът Серхио Рамос отново демонстрира колко ценен може да е и то не само в защитната линия, а и при отбелязването на попадения. Защитникът вкара в много важни ситуации, като донесе точки срещу Депортиво, Барселона, Малага, Барселона и Реал Сосиедад.

Още един важен момент е срещата с Ейбар, когато Зидан реши, че титулярният му състав не може да се бори едновременно в Примера и в Шампионска лига. От 26-ия кръг до края голяма част от резервите като Иско, Асенсио, Хамес, Начо спечелиха важни битки, с които да спечелят 33-ия си трофей. 

И последното важно, което отбелязва Marca e изказването на Зидан след поражението от Барселона на "Сантяго Бернабеу". Тогава специалистът заяви, че единственото, което трябва да направят играчите му е да останат концентрирани. И го направиха, прекъсвайки 5-годишна суша от липса на титла в първенството...

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички