Карло Анчелоти отбелязва рекорден старт по време на втория си престой в Реал Мадрид


Карло Анчелоти отбелязва рекорден старт по време на втория си престой в Реал Мадрид
Снимка: Getty Images

1397 0

Реал Мадрид крачи уверено в испанското първенство през сезон 2021/22 и вече натрупа комфортна преднина на върха още преди да е преполовен шампионатът. Разликата с втория Севиля е 8 точки, но е редно да се отбележи, че тимът на Хулен Лопетеги има и мач по-малко.

Разбира се, все още е много рано да се твърди, че "кралете" са си осигурили 35-ата титла от Ла Лига, тъй като през годините са се случвали какви ли не обрати, а старши треньорът Карло Анчелоти със сигурност помни този, който му коства работата при първия престой в Мадрид (2013 - 2015 г.), пише "Marca" в свой материал. 

"Спечелихме 22 мача поред през сезон 2014/15, но не се справихме добре във финалната му част и никога няма да го забравя. Знам, че големите трудности се появяват през втората част от кампанията и случилото се тогава може да ни послужи като урок сега", бе казал Татко Карло на пресконференция наскоро.

Сегашният сезон 2021/22 е вторият най-добър за Реал Мадрид от времето на Жозе Моуриньо (2011/12), когато футболистите на "белия балет" вкараха общо 121 гола и финишираха с точно 100 точки. За момента отборът на Анчелоти не изостава с много от този "график", а 42-те точки, които има в актива си, са със шест повече в сравнение с тези, които е имал в средата на месец декември 2019 и 2020 година.

Кралският клуб е в серия от 10 поредни победи във всички турнири и това нареди самия Карло Анчелоти сред най-успешните треньори, що се касае до процента на спечелени мачове: 142 срещи - 75.35% успеваемост! На този етап определено може да се каже, че вторият му престой начело на Реал върви по мед и масло...

*За сравнение - втори в тази класация е Мануел Пелегрини (75%), а Зинедин Зидан, въпреки че е на второ място по брой спечели трофеи след Мигел Муньос, е с 65% успеваемост!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички