Кардиологът на Кун разкри какви са проблемите, довели до края на кариерата му


Кардиологът на Кун разкри какви са проблемите, довели до края на кариерата му
Снимка: Getty Images

3064 0

Роберто Пейдро, кардиологът на Серхио Агуеро, говори за сърдечните проблеми на нападателя, заради които той сложи край на кариерата си на 33 години. Аржентинецът се почувства зле по време на мача на своя Барселона с Алавес на 30 октомври, след което стана ясно, че има проблеми със сърцето. Месец и половина след това звездата обяви, че се оттегля от футбола завинаги.

"През 2004 година го лекувахме от суправентикуларна аритмия. Той е феномен, защото след това игра футбол още 17 години. Сега се появи нещо друго, което няма нищо общо с този проблем. Освен това няма нищо общо с коронавирус или ваксинация, това е изключено", заяви лекарят за "Sportia".

"Открихме белег, вероятно от миокардит, който е причинил тази аритмия. Накратко, причините за аритмията на Агуеро са неизвестни. Той има малък белег, който причинява аритмии. Така по време на мача се прояви тахикардия. Сигурно някога през живота си е имал миокардит, който е оставил милиметров белег, поради което се появи аритмия. Не става въпрос за ковид", продължи кардиологът.

"Вероятно, ако беше на 23 години, щеше да е възможно да се изчакат 3 месеца и да се направи ново изследване. Но сега в това няма никакъв смисъл и решението да завърши кариерата си е идеалното. Той последва съветите. Няма да има проблеми, ако играе футбол с приятели. Той премина тестовете с много високо натоварване и без никаква аритмия", завърши д-р Пейдро. А ето как един от най-близките хора на Агуеро - Лионел Меси, реагира на новината за пенсионирането му. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички