Какво трябва да направи Реал Мадрид, за да спечели титлата в Ла Лига?


Какво трябва да направи Реал Мадрид, за да спечели титлата в Ла Лига?
Снимка: Getty Images/Guliver

1801 0

Реал Мадрид е толкова близо до така бленуваната титла в Ла Лига. "Кралския клуб" ще опита отново да я спечели, след като го стори последно през сезон 2016/17. Последваха 2 поредни триумфа за Барселона, с което се затвърди доминацията им в последните 10 години - 7 титли за каталунците, 2 за Реал и 1 за Атлетико (Мадрид).

Но да се върнем на този сезон. Чудовищната форма на "белия балет" и колебливото представяне на "блаугранас" след подновяването ни навяват на мисълта, че просто е неизбежно "бял" Мадрид да ликува след последния кръг в Ла Лига за 2019/20.

Моментна ситуация

Каква е моментната ситуация, 3 кръга преди края? Реал Мадрид е 1-ви с 80 точки, докато Барселона е 2-ри със 76 точки. 4 точки разлика, но и друго, не по-малко предимство в полза на играчите на Зинедин Зидан. В Испания при равни точки в класирането се взима предвид директните сблъсъци между дадени два отбора, а не общата голова разлика.

На 18 декември 2019 г. Барселона и Реал Мадрид завършват при равен резултат 0:0 на "Камп Ноу" в първи мач между двата тима за сезона, на 1-ви март тази година обаче Винисиус Жуниор и Мариано Диас носят победата с 2:0 на "Сантяго Бернабеу", което значи, че при равни точки на върха, предимството ще е за "кралския клуб".

И така, 3 кръга до края, 4 точки повече за Реал и предимство при равни точки. Простата математика показва, че дори и Барселона да спечели всеки свой мач до края, играчите на Зидан ще имат нужда от точно 5 точки, за да са сигурни шампиони. Тоест, могат да си позволят дори да запишат 2 равенства, стига да спечелят третия двубой. А ако пък бъде записано поражение, то това трябва да е единствената грешка стъпка за тях и да бъде постигната победата в другите две срещи.

Програма

А какво предстои за двата тима до края? Барселона гостува тази вечер (11.07) на Валядолид от 20:30 часа българско време. На 16.07 (четвъртък) ще посрещне на "Камп Ноу" Осасуна, за да завърши сезона с нова визита на 19.07 срещу Алавес. Със сигурност програма, която предвещава само успехи за каталунците.

Реал Мадрид ще има един много тежък мач от останалите 3. Това е домакинството на Виляреал, който се бори за място в Шампионска лига, на 16.07 (четвъртък). Три дни преди това обаче "белия балет" трябва да вземе 3-те точки във визитата си на Гранада. Сезонът ще бъде завършен с гостуване на Леганес на 19.07.

Междувременно, наставникът Зинедин Зидан отличи един играч на Реал Мадрид с основни заслуги по пътя към титлата в Ла Лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички