Какво се случва с първия отбор на Барселона, който бе воден от Хосеп Гуардиола


Какво се случва с първия отбор на Барселона, който бе воден от Хосеп Гуардиола
Снимка: Gullvier/GettyImages

3554 0

Хосеп Гуардиола Сала, или просто Пеп, е един от най-разпознаваемите лица щом става въпрос за испанския гранд Барселона. Испанецът започва кариерата си именно там. Той минава през "Ла Масия", където тренира от13-годишен, след което играе за "С" и "В" отбора, за да стигне и до мъжката формация. Там той носи екипа на тима в продължение на 11 години - от 1990 година до 2001. Той изиграва общо 366 мача за каталунците и бележи 12 гола, като печели и куп отличия - Ла Лига - 6 пъти, Купа на Краля - 2 пъти, Суперкупа на Испания - 4 пъти, както и много други, а през 2001 година обявява, че иска да напусне тима, като тогава е и с капитанската лента на ръка.

След като прекратява кариерата си, Гуардиола се връща в Барселона, за да стане треньор. Първо му е поверен дублиращият тим, а през 2008 застава начело на мъжкия отбор, с който също постига огромен брой успехи. Но какво се случва с всички онези играчи, които испанецът заварва, когато поема Барселона - сега ще ви покажем:

Сейду Кейта - Малиецът напуска Барса, играе в Китай за един сезон, след това се връща в Испания и облича екипа на Валенсия. По-късно в кариерата си играе още за Рома и катарския Джаиш Спортс.

Хосе Мануел Пинто - Вратарят се отказва от футбола, за да продължи в музикалния бизнес, където основава и своя музикален лейбъл - "Makinaciones".

Жерар Пике - Защитникът все още е ключова фигура в тима на Барселона

Александър Хлеб - Беларусецът игра за Криля Советов Самара, а миналата година, когато навършва 36 години, споделя, че иска да си вземе почивка от любимия спорт.

Рафа Маркес - През 2017 има проблеми със закона, след като е набеден за трафик на наркотици. Сега е на 39, играе в родината си има шанс да се появи с екипа на Мексико на Световното първенство в Русия.

Тиери Анри - Напуска Барса, за да играе в МЛС, а в момента учи за треньор и е коментатор в британска телевизия.

Виктор Валдес - Напуска Каталуния, като играе за Манчестър Юнайтед, Стандард Лиеж и Мидълзбро. През януари миналата година обявява края на своята кариера, с което и трие всичките си профили в социалните мрежи.

Серхио Бускетс - Едно от най-големите открития на Гуардиола, и все още звезда в Барселона.

Яя Туре - Напуска Барселона, след като не получава заплатата, за която агентът му настоява. В момента двамата с Гуардиола са заедно в Манчестър Сити.

Мартин Касерес - Напуска Барселона, за да премине в Ювентус, а след това и в Севиля. Отново следва завръщане в "Старата госпожа", като облича още екипите на Саутхямптън, Хелас Верона, а в момента е в Лацио.

Габриел Милито - Спира с футбола през 2012 година. От тогава е треньор, катов мометна е начело на чилийския О'Хигинс.

Ерик Абидал - Два пъти преборва коварната болест "рак", а в момента е посланик на Лига Европа.

Ейдур Гудьонсен - След престоя си на "Камп Ноу" играе още във Франция, Англия, Гърция, Белгия, Китай и прекратява кариерата си през 2017 година в Индия.

Самуел Етоо - Напуска Барселона и преминава през тимовете на Анжи Махачкала, Челси, Евертън, Сампдория, Анталияспор и Коняспор, където играе в момента.

Лионел Меси - превръща се във водеща фигура, а 10 години по-късно все още е суперзвездата на модерния футбол.

Карлес Пуйол - Прекарва цялата си кариера в Барса и спира с футбола през 2014 година, като в момента работи като агент на играчи.

Шави - Напуска Барселона през 2015 година и от тогава играе в Катар.

Андрес Иниеста - превръща се в капитан след напускането на Шави и все още е част от каталунския тим.

Дани Алвеш - След като стана най-добрият десен защитник по време на престоя си в Барселона, той напуска, като играе за Ювентус, а сега е в ПСЖ.

Педро Родригес - Още едно от откритията на Пеп, което напуска тима през 2016 година и в момента е играч на Челси.

Пеп Гуардиола - Човекът, който качи Барселона на върха и го задържа там. Напуска тима през 2013 година, преминава през Байерн Мюнхен и в момента е мениджър на Манчестър Сити.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички