Журналист разкри истинската причина за трансфера на Роналдо в Ювентус


Журналист разкри истинската причина за трансфера на Роналдо в Ювентус
Снимка: Guliver/GettyImages

1676 0

Известният спортен журналист Гилем Балаге разкри какви са мотивите за трансфера на звездата Кристиано Роналдо от Реал Мадрид в Ювентус. Роденият в Барселона журналист познава добре португалеца, тъй като е и негов биограф.

"Роналдо се стреми да почувства, че всеки играч на Ювентус вярва в него, тъй като в последно време в Реал не чувстваше тази подкрепа. Търсенето на тази вяра и преданост го отведе в Италия. Тук го посрещнаха с разтворени обятия не само феновете на Ювентус, но и всички съпричастни към италианския футбол", заяви Балаге, цитиран от "Corriere dello Sport".

"Когато Роналдо е растял, баща му не е бил до него и през професионалната си кариера той търси този пример за подражание, от сър Алекс Фъргюсън до агента Жорже Мендеш. В Италия топлината на феновете му позволи да запълни тази емоционална дупка", продължи той.

"Той искаше единодушна привързаност, но на Флорентино Перес не му пукаше. Роналдо отново откри това в Ювентус. Може би Алегри няма да замени бащата на Роналдо, но той може да бъде строг в решаващите моменти и ще помогне за израстването на португалеца и за неговото усъвършенстване", завърши журналистът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички