Жозе Моуриньо е причината Неймар да е в Барселона


Жозе Моуриньо е причината Неймар да е в Барселона
Снимка: Guliver/GettyImages

2145 0

Изненадващо или не, Жозе Моуриньо има пръст в преминаването на Неймар в Барселона. До това се натъкнаха източници в Англия, след като са били информирани, че Специалния се е опитал да привлече бразилеца в Челси... докато още е бил наставник на Реал Мадрид.

Сцената се е разиграла под носа на Флорентино Перес, който в началото на 2013 година започна офанзива за привличането на Неймар. Бразилецът е имал предварителен договор с Барселона, но испанският строителен магнат е бил готов да плати 40 милиона евро, за да неутрализира контракта. 

НЯМА ДА ПОВЯРВАТЕ КАКЪВ Е МЕТОДЪТ, С КОЙТО МОУРИНЬО НАДЪХВА ЮНАЙТЕД ЗА ДЕРБИТО С ЛИВЪРПУЛ

Моуриньо от своя страна е действал изключително подмолно, като чрез своя агент Жорже Мендеш се е докопал до номера на Неймар, почвайки собствена офанзива да го привлече. Но не в Реал Мадрид, а в английския Челси, където всъщност Специалния продължи кариерата си.

Жозе се е опитал да убеди Неймар, че и в Барселона, и в Реал Мадрид той ще трябва да изтърпи немалко години като "втора цигулка" съответно зад Лионел Меси и Кристиано Роналдо. Португалецът е бил категоричен, че Роман Абрамович ще се погрижи финансово за всички нужди на нападателя, а в схемата на Челси той ще бъде с ключова роля.

БОЛИВИЙСКИ ЗАЩИТНИК: СЧУПИХ ГЛАВАТА НА НЕЙМАР, ЗАЩОТО...

Неймар е бил предупреден, че Моуриньо ще се опита да го разубеди от желанието му да отиде в Испания, а в крайна сметка опитите на Жозе са убедили бразилеца, че правилното място за него е именно "Камп Ноу".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички