Жоан Лапорта с първи думи за уволнението на Роналд Куман, отговори и на въпрос за Шави Ернандес


Жоан Лапорта с първи думи за уволнението на Роналд Куман, отговори и на въпрос за Шави Ернандес
Снимка: Getty Images

1759 0

Президентът на Барселона Жоан Лапорта най-накрая проговори за раздялата с Роналд Куман и евентуалното назначение на клубната легенда Шави Ернандес.

Силният човек в Каталуния заяви, че положението в отбора е станало нетърпимо и призна, че вероятно е трябвало по-рано да освободи нидерландеца:

"Положението стана нетърпимо и решихме, че ако не вземем мерки, ще намалим шансовете си да се борим за трофеи. Може би трябваше да освободим Куман по-рано, но решихме, че той заслужаваше да получи по-голямо доверие. Поемам отговорността за това", каза Жоан Лапорта.

"От наша страна всичко с Роналд е наред. Разбираме се с него и преговорите (б.р. - за неустойката) вървят добре. Предполагам, че той осъзнава, че му дадохме вот на доверие, разбирайки какви са законите на футбола. Барса винаги ще си остане негов дом", допълни още той.

"Шави? Ще запазя за себе си това какви варианти имам. Какво мисля за него? Той се развива добре като треньор, чух хубави неща за него. Често говоря с него, разбираме се и знам какво е мнението му за отбора и за това какво трябва да се направи. С него комуникирахме по време на предизборната кампания. Тогава му обясних, че ще се опитам да задържа Куман до края на договора му заради фигурата, която е той, както и в знак на благодарност, че пое тима в толкова труден момент".

"Винаги съм казвал, че един ден Шави той ще води Барса. Той обича футбола, той е част от клуба и завръщането му тук е било и е цел. Имам доверие на хората от екипа ми, които следят както него, така и други треньори", категоричен бе Лапорта.

"Сержи Бархуан ще бъде на пейката, докато финализираме привличането на нов треньор. Поисках от него да бъде себе си, да е амбициозен и решителен и да не се страхува да пробва различни начини да се справи с проблемите, защото това, което досега опитвахме, не се получи. Нужно е да върнем желанието за игра и удоволствието от това сред тима", завърши коментара си президентът на Барселона по време на представянето на временния наставник на тима.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички