Жоан Лапорта атакува яростно Реал Мадрид: ВАР е взет за заложник, а поредица от точки са спечелени заради съдиите


Жоан Лапорта атакува яростно Реал Мадрид: ВАР е взет за заложник, а поредица от точки са спечелени заради съдиите
Снимка: Getty Images

1048 0

От Барселона продължават с атаките по Реал Мадрид и колко подкрепян е отборът от съдиите в Испания. Президентът на каталунците Жоан Лапорта заяви, че Ла Лига не е еднаква за всички отбори, а Реал е постоянно предпочитан, като даде за пример победата над Алмерия.

Мачът видя три намеси на ВАР по време на мача, където Реал Мадрид се възползва от отменени решения. Съдийската комисия признава вътрешно, че две от тези решения са грешки на рефера.

Лапорта сигурен, че Реал Мадрид е предпочитания отбор в Ла Лига

"Мачът на "Бернабеу" е много ясен пример, всички решения, които бяха взети бяха с противоречие с тези от съдията. Аз вярвам, че ВАР е инструмент, който трябва да им помага на реферите, а се превръща в проблем за злоупотреба. Не обичам да съм в ролята на жертва, но това е ангажимент, който имаме към справедливостта и спортния дух", заяви Лапорта пред "Mundo Deportivo".

Лапорта не спира да "бълва" против Реал Мадрид

Още: Атлетик Билбао - Барселона по ТВ: Кога и къде да гледаме 1/4-финала за Купата на Краля?

"ВАР не им помага, а взет за заложник като жертва на насилия въз основа на натиск, който нашият съперник упражнява непрекъснато и постоянно. Този натиск се извършва от дълго време и вече дава резултат, защото всички решения са в полза на този отбор".

"Не е само двубоят в неделя. Анализирахме въпроса и има поредица от точки, които нашият съперник е постигнал, възползвайки се от съдийски решения. Сега ще трябва да кажа, че сме свикнали с това, нали? Винаги сме се борили със стихиите, знаем какви са. Този път обаче са прекалено очевидно и това е причината за официалната жална на клуба до федерацията", завърши тирадата си Лапорта, който също е на прицел заради случая "Негрейра". Коментарите никак не са се харесали на някои съдии и очакват от лигата да предприемат действия срещу Лапорта.

Грийнууд ще използва Барселона като трамплин за Англия

Роберт Левандовски сам ще решава бъдещето си в Барселона

Марк-Андре тер Стеген зарадва всички фенове на Барселона с 8 думи

Магията от Барса е жива: Лео Меси и Луис Суарес изумиха света с тази комбинация (ВИДЕО)

Шави: Вярвам в почтеността на съдиите, но не ми харесва натискът върху тях

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички