Жестоко отмъщение срещу Жерар Пике


Жестоко отмъщение срещу Жерар Пике
Снимка: Getty Images/Guliver

1882 0

Тежки няколко дни очакват звездата на Барселона Жерар Пике. Причината за това е острият език, който си позволява да използва срещу реферите в Ла Лига и за Купата на Краля. Съдийската асоциация в Испания подаде две жалби срещу защитника, информира Sport, и е много вероятно тя да бъде приета.

Повод за жалбите са невъздържаните реакции на играча срещу реферите и особено в последните два мача на Барселона. Освен това той си позволява всички тези критики, въпреки че не е капитан на отбора и дори няма право да разговаря с официалните лица на двубоя.

Първата жалба, която е адресирана до налагащия наказания в турнира за Купата на Испания Франсиско Рубио, е заради казаното от играча - "Знаем как се правят нещата", което той заяви след поражението с 1:2 в Билбао за Купата на Испания. Тогава Пике недоволстваше от съдията Фернандес Борбалан, защото не бил отсъдил дузпа за нарушение срещу Неймар и не бил изгонил Ариц Адурис за удар без топка.

Втора е входирана до Испанската федерация, която отговаря за мачовете от Ла Лига. Тя е за хулите на Пике към Иглесияс Вийянуева, който надуваше свирката при 1:1 с Виляреал в неделя. Тогава каталунците недоволстваха заради немаркирана игра с ръка в наказателното поле на съперника, а след срещата защитникът заяви "Всеки кръг реферите ми дават все повече причини да ги критикувам".

Разглеждането и на двете жалби ще започне утре, като скоро след това се очаква резултат и евентуални наказания за играча.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички