Изящен вратар на Кадис провали Реал Мадрид в столицата


Изящен вратар на Кадис провали Реал Мадрид в столицата
Снимка: Getty/Gulliver images

4713 0

Блестящият вратар на Кадис Ледесма направи феноменален мач и спомогна на отбора си да спечели точка при визитата на лидера Реал Мадрид. Двата отбора направиха равенство - 0:0, на "Сантиаго Бернабеу" и Реал допусна грешна стъпка в борбата с втория Севиля.

Ледесма направи осем спасявания в хода на 90-те минути и отрази всичко, което имаше като задача в неделната вечер, а атакуващите футболисти на Карло Анчелоти не успяха да го преодолеят. Безспорен факт е, че тимът на "лос бланкос" страдаше от големи липси при играчите си, като голяма част от тях са болни и не са налични, но в крайна сметка те не успяха да отбележат един гол, който да направи в крайна сметка разликата между двата тима.

Така разликата между Реал Мадрид и вторият Севиля стана шест точки, след като севилци постигнаха победа в кръга срещу Атлетико Мадрид, а "рохибланкос" са и с мач по-малко спрямо Реал. Мадридчани са с 43 точки, а севилци с 37, докато Кадис остава в неприятната зона и е с 14 точки, на една зад 17-ия Елче.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След шест минути игра в Мадрид Винисиус ускори добре и застраши вратата на Ледесма, но защитник на Кадис се намеси отлично в отбрана и блокира шута на бразилеца. Малко след това гостите отговориха с удар от въздуха на Фали, но топката излезе в аут. 

В 17-ата пък Ледесма не бе затруднен, след като играч на Реал не намери топката достатъчно акуратно и тя отлетя аут. Шест след това пък Валверде стреля силно от разстояние, но Ледесма се намеси перфектно и изби.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Малко след подновяването на играта Акапо от гостите се жертва на два пъти с шпагати, за да спре опитите на Реал "да отключи" вратата на Ледесма.

В 56-ата белгиецът Азар се извиси и стреля с глава, но ударът му бе отразен от Ледесма. Натискът на Реал се засилваше, а вратарят на Кадис правеше редица спасявания, оставяйки нулите на "Сантиаго Бернабеу" налице.

В самия край на срещата Карим Бензема имаше сериозни претенции за наказателен удар, след като французинът твърдеше, че Лалехо го е избутал, но реферът остави играта да продължи и не дари дузпа за "лос бланкос".

Добавеното време на срещата видя страхотна възможност, открила се пред Еден Азар. Плеймейкърът получи превъзходен дълъг пас и се озова сам срещу вратаря Ледесма, но стражът излезе и блокира опита за удар на №7. Секунди по-късно стражът на "жълтите" отново се изяви.

РЕАЛ МАДРИД: Куртоа - Е. Милитао, Алаба, Азар, Кроос, Бензема, Каземиро, Валверде, Лукас Васкес, Винисиус, Ф. Менди

КАДИС: Ледесма - Йонсон, Фали, Алекс, Лозано, Аларкон, Лалехо, Акапо, Хуан Кала, Собрино, Еспино

Куртоа - Е. Милитао, Алаба, Азар, Кроос, Бензема, Каземиро, Валверде, Лукас Васкес, Винисиус, Ф. Менди

Ледесма - Йонсон, Фали, Алекс, Лозано, Аларкон, Лалехо, Акапо, Хуан Кала, Собрино, Еспино

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ РЕАЛ МАДРИД СРЕЩУ КАДИС МОЖЕ ДА РАЗБЕРЕШ ТУК

ПРЕДИ МАЧА

Белгиецът Еден Азар ще бъде сред титулярите за Реал Мадрид при домакинството на Кадис тази вечер в среща от 18-ия кръг на Ла Лига, потвърди старши треньорът Карло Анчелоти. Азар не е бил в стартовия състав на Реал от 28 септември, когато мадридчани загубиха от Шериф Тираспол в Шампионската лига.

Анчелоти заяви, че включването на Еден Азар сред титулярите не е свързано с отсъствието на 6 играчи от състава заради коронавирус.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички