Изчислиха колко успешен ще бъде първият сезон на Азар в Реал Мадрид


Изчислиха колко успешен ще бъде първият сезон на Азар в Реал Мадрид
Снимка: Getty Images/Gulliver

7788 0

Реал Мадрид направи един от най-дългоочакваните трансфери на лятото с привличането на Еден Азар. Белгиецът бе представен пред на 50 хиляди привърженици на "Сантяго Бернабеу', като еуфорията в Мадрид е голяма. Белгиецът премина на "Сантиаго Бернабеу" от Челси срещу трансферна сума от 100 милиона евро, която може да нарастне спрямо различните бонуси в договора му.

Olocip - компания, която се счита за пионер в използването на изкуствен интелект за анализ и прогнозиране на определени резултати, дори вече изчисли колко успешен ще е първият му сезон и колко гола ще има. Според Olocip Азар ще бележи гол на всеки 180 минути, докато асистенциите ще са на по-рядко - средно на 260 минути.

При положение, че белгиецът не пропусне нито минута от сезона в Ла Лига в 38 мача, той ще завърши с 19 попадения и 13-14 попадения. Ударите му в очертанията на вратата пък ще са по 3-4 за 90 минути. Очакванията са белгийската звезда да има много по-важно роля с головете, отколкото имаше в Челси. Миналия сезон във Висшата лига Еден Азар вкара 16 гола и асистира за 15 други в 37 мача.

На представянето на Азар се появи фен, облечен с фланелка на Барселона. Какво се случи с него - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Нов в Левски започна кариерата си в баскетбола, но футболът го спечели

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички