Исторически мач за Станимир Стоилов срещу Атлетико (Мадрид) в ШЛ


Исторически мач за Станимир Стоилов срещу Атлетико (Мадрид) в ШЛ

1612 0

Българският специалист Станимир Стоилов и казахстанският Астана поднесоха голямата изненада днес в Шампионска лига, след като стигнаха до 0:0 срещу Атлетико (Мадрид).

Двубоят беше изпълнен с единоборства и нямаше нито едно чисто голово положение, от което някой от двата състава да се възползва.

През първата част инициативата беше на страната на Астана, но защитата на "дюшекчиите" и Ян Облак се справиха сравнително лесно с постоянните центрирания към своето наказателно поле.

От своя страна испанският гранд удари греда чрез Антоан Гризман при удар от фаул, а Фернандо Торес пропусна отлично положение, когато защитата сбърка и го остави на два метра фронтално срещу вратата. Той обаче прати топката неточно в аут.

През втората част Ателтико заигра по-офанзвино, но перфектно подреденият тим на Стоилов не позволи опасни положения. Единствената по-сериозна ситуация дойде в последната секунда, когато Мартинес отправи слаб удар и вратарят спаси - 0:0.

Това беше втора точка за Астана в Шампионска лига, като предната отново беше завоювана у дома - при 2:2 срещу Галатасарай.

Равенството обаче може да се окаже решаващо за Атлетико. Отборът остава на 1-о място в своята група, но Бенфика, при победа довечера срещу Галатасарай, ще изпревари възпитаниците на Диего Симеоне. Същото важи и за турския гранд, който е с 5 точки. Лисабонските "орли" са с 6 пункта, Атлетико има 7.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички