Исторически гаф на Барса: Трагични вратар и защита пуснаха 4 на "Камп Ноу"


Исторически гаф на Барса: Трагични вратар и защита пуснаха 4 на "Камп Ноу"
Снимка: Guliver/GettyImages

3292 0

Барселона допусна една от най-сензационните загуби в скорошната си история. Каталунците бяха съсипани в защита от състава на Бетис и загубиха с 3:4, и то на "Камп Ноу", където андалусците нямаха победа през настоящия век, а в последните 10 срещу Барселона беше спечелила 9 от тях.

От самото начало на срещата гостите изглеждаха много по-готови за битката на "Камп Ноу". Те действаха остро и бързо в атака, срещу изпадналите в летаргия футболисти на Валверде, които само преди седмица трябваше да обръщат Райо Вайекано в края. Още в 6' Тер Щеген направи страхотно спасяване срещу Хоакин, но в 20' и той нямаше какво да направи. 

В 20' Карвальо пусна пас по земя през целия терен, за да изведе Жуниор в половината на Барселона. Той остана в ситуация един-срещу-един с бранител на домакините, надигра го в наказателното поле и с мощен удар по тревата вкара топката в долния десен ъгъл - 0:1.

Бетис направи още два пропуска чрез Тейо преди да се стигне до втори гол. В 34' Карвальо изведе Жуниор в наказателното поле, а той пусна прострелен успореден пас пред малкия пеналт. Всички се разминаха с топката преди тя да стигне до Тейо, който нахлуваше отдясно. Той подаде на Хоакин, а ветеранът в зелено-бял екип беше точен - 0:2.

Второто полувреме почна с мощен натиск на Барселона, но липсваха чисите положения. Вместо да се стигне до първи гол за каталунците, Бетис имаше златен шанс да направи резултата 0:3. Кристиан Тейо се озова на стрелкова позиция в наказателното поле, но пропусна да накаже бившите си съотборници след фантастично спасяване на Тер Щеген.

Все пак Барселона намали в 67'. Алаба беше фаулиран в наказателното поле и съдията отсъди дузпа. Повторенията показаха, че хващането на рамото започва извън наказателното поле, но нямаше намеса на VAR и Меси спокойно реализира за 1:2. И, докато "Камп Ноу" очакваше обрат, падна 3-и гол във вратата на Тер Щеген.

В 71' Кристиан Тейо проби по дясното крило и подаде на Джовани Ло Селсо, който като по чудо беше сам в пеналтерията. Той стреля право в ръцете на германския страж, който до момента беше героят за своя тим, но вратарят я изпусна и тя се озова във вратата - 1:3.

Гол на надеждата беше отбелязан в 79'. Меси се беше изнесъл на центъра и бе овлякъл няколко играчи на Бетис с него. Той подаде изумителен пас в наказателното поле, оставяйки Мунир сам срещу вратаря. Той чукна топката покрай него, а Видал я засече във вратата - 2:3.

Надеждата на Барселона обаче бързо угасна. Първо в 82' Иван Ракитич получи втори жълт картон и беше изгонен от игра заради грубо нарушение, а минута по-късно Бетис вкара нов гол. Жуниор беше изведен отляво в наказателното поле и той пусна остър пас към границата на малкия пеналт, където преди всички подаването засече Серхио Каналес - удар и 2:4 в полза на Бетис.

Това попадение се оказа изключително ценно, след като Меси вкара в 93' за 3:4, но за повече нямаше време - историческа победа за Бетис!

В класирането Барселона със сигурност остава лидер с актв от 24 точки, но само 1 повече от Атлетико. Довечера играят Севиля и Еспаньол, а ако каталунците спечелят, ще се изравнят със съседите си от "Камп Ноу". Поражението отваря вратата за Реал Мадрид, който е със 17 точки и при успех във Виго ще се доближи на 4 от лидера.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички