Испанският финес укроти "трите лъва" на "Уембли" (ВИДЕО)


Испанският финес укроти "трите лъва" на "Уембли" (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

4077 0

Бившият треньор на Барселона Луис Енрике направи страхотен дебют начело на Испания. Това стана с триумф на емблематичния "Уембли", след като бившият хегемон на международния футбол стигна до пълен обрат и 2:1 при визитата си на Англия в първи мач от група "А" на Лигата на Нациите.

"Трите лъва" влязоха отлично в срещата, а още в 11' комбинация от играчи на Манчестър Юнайтед даде аванс на домакините. Люк Шоу проби по лявото крило и пусна страхотен извеждащ пас за Рашфорд в наказателното поле. Нападателят лесно преодоля Де Хеа и вкара за 1:0.

Последваха обаче брилянтни 30 минути на Испания, в които "Ла фурия" успя да обърне изцяло срещата и дори пропусна да поведе с по-категоричен резултат. Само 2 минути, след като Рашфорд откри, Саул Нигес с прекрасен удар от 12-ина метра в наказателното поле вкара за 1:1. Последваха няколко сериозни пропуски преди в 27' Родриго да отбележи след прекрасно подаване на Тиаго Алкантара от пряк свободен удар.

В края на първото полувреме Давид Де Хеа напомни за себе си, след като по прекрасен начин извади удар на Рашфорд от 2-3 метра в горния десен ъгъл. През второто полувреме Испания изпробва по-различна схема, както и по-дефанзивна, което доведе до много слабо представяне в атака, но и оптимално такова в защита. Англия застраши вратата на Де Хеа само веднъж, отново чрез Рашфорд, но испанският страж спаси - 1:2.

В началото на второто полувреме тежка контузия получи Люк Шоу, който първо се блъсна в Дани Карвахал, а след това падна на главата си. Подробности и видео вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички