Испания без една от големите си звезди за предстоящите контроли


Испания без една от големите си звезди за предстоящите контроли
Снимка: БГНЕС

4455 0

Намиращият се в криза нападател на Челси Алваро Мората не получи повиквателна от селекционера на Испания Хулиен Лопетеги за предстоящите контролни срещи с Германия и Аржентина, които са част от подготовката на тима за Световното първенство в Русия това лято.

Мората не се е разписвал за "сините" през 2018-та година, като все по-често остава на резервната скамейка, а мениджърът на лондончани Антонио Конте предпочита да разчита на Оливие Жиру или Еден Азар за върха на атаката.

"Той имаше серия от физически проблеми, в момента не играе много и решихме да викнем друг играч. Той остава в нашите сметки и има всички шансове да играе на Световното първенство", коментира Лопетеги избора си.

Нападателят на Атлетико Мадрид Диего Коста получи първата си повиквателна от средата на миналата година, след като вкара 6 гола в 13 мача от януари насам. Яго Аспас от Селта, Родриго Морено от Валенсия и дуото от Реал Мадрид Лукас Васкес и Марко Асенсио са другите нападатели в състава на Лопетеги. Първа повиквателна за националния отбор получи крайният бранител на Челси Маркос Алонсо, който се представя много силно за "сините" през тази кампания. Ако запише минути в някоя от предстоящите две срещи, Алонсо ще последва стъпките на баща си и дядо си, които също са играли за националния отбор на Испания.

Световните шампиони от 2010 гостуват на Германия в Дюселдорф на 23 март, а след това приемат Аржентина на стадион "Метрополитано" в Мадрид.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички