Иниеста: Обърнах се към лекар заради депресията, която имах


Иниеста: Обърнах се към лекар заради депресията, която имах
Снимка: Getty Images/Guliver

1811 0

Легендата на Барселона Андрес Иниеста се върна десетина години, назад във времето, когато е изживял трудности и дори е бил в състояние на депресия. 

"Страдах от депресия след спечеления требъл през 2009 година. Вкарах гол на Челси, спечелихме Шампионска лига, три купи, нещо невероятно. През лятото обаче не беше толкова невероятно. Започваш да се чувстваш зле, нещо наистина странно, не знаеш как да го опишеш. Не знаех защо се случва. Смъртта на Дани (Дани Жарке - бившият капитан на Еспаньол) също повлия", каза 34-годишният футболист.

"Един следобед по време на предсезонната подготовка се обадих на доктор Пруня, за да го попитам какво да правя, защото не знаех какво се случва. Каза ми, че се нуждая от помощ, ако искам да се справя с тази ситуация и искаше веднага да отида при него, за да ми даде някои медикаменти. Исках просто да си почивам и да ям паста. Когато страдаш от депресия, това не си ти. Когато си уязвим, трудно контролираш живота си. Известно време посещавах психолог и помня колко нетърпелив бях преди сеансите. Всеки път пристигах 15 минути по-рано", призна той.

Какви са спомените на Иниеста от последното Световно в Русия - вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички