Инфарктно и с 10 души! Реал Мадрид пречупи Алавес и ще посрещне Нова година на върха (ВИДЕО+СНИМКИ)


Инфарктно и с 10 души! Реал Мадрид пречупи Алавес и ще посрещне Нова година на върха (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

6904 0

Реал Мадрид спечели инфарктна победа с 1:0 като гост на Алавес и ще посрещне Новата 2024 година на върха. Хората на Карло Анчелоти не блестяха срещу баските в двубоя от 18-ия кръг на Ла Лига, но стигнаха до ценния успех едва във 2-ата минута на добавеното време.

В герой се превърна неочакван футболист в лицето на Лукас Васкес, който заши победното попадение с глава след центриране от корнер на Тони Кроос. В антигерой пък щеше да се превърне Начо Фернандес, който носеше и капитанската лента в този двубой. Защитникът получи директен червен картон в 54-ата минута и остави своите в намален състав до края на сезона.

В крайна сметка Реал спечели трите точки, което беше и най-важното с оглед и множеството кадрови проблеми в състава си. Успехът позволи на „кралете“ да изскочат на върха в класирането, където ще посрещнат Новата година. „Лос бланкос“ се възползваха от равенството на сензацията Жирона срещу Бетис малко по-рано.

И „кралете“, и каталунците са с по 45 точки, но грандът от Мадрид  е първи заради победата си с 3:0 в директния сблъсък между двата отбора, а е и с по-добра голова разлика. Алавес е на 16-ата позиция с 16 пункта.

Като цяло Реал Мадрид изигра сравнително слаб мач за своите стандарти. Джуд Белингам на практика почти се изгуби на терена в този двубой. С пропуски за „кралете“ блеснаха основно Федерико Валверде и Родриго. В края на срещата бразилецът напусна терена накуцвайки, а от клуба ще стискат палци травмата му да не е сериозна.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят започна с моментален натиск на Реал Мадрид. Още преди да изтече 2-ата минута Федерико Валверде получи кълбото в пеналта, но останал непокрит не успя да матира вратаря Сивера, който показа страхотен рефлекс и спаси.

Домакините опитаха да отговорят. В 8-ата минута удар на Риоха бе блокиран от тялото на Фран Гарсия.

След това натискът на гостите продължи. Въпреки това „кралете“ не намираха верния път към вратата на съперника си, който дебнеше за всяка възможност да контаатакува опасно към тази на Кепа.

В 38-ата минута Валверде отправи страхотна тупалка от над 20 метра. Сивера обаче отново се прояви под рамката и го отказа. Така почивката дойде при нулево реми.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 47-ата минута Начо Фернандес сякаш игра с ръка в пеналта, но съдията не уважи претенциите за дузпа от страна на домакините.

Пет минути по-късно отново Начо Фернандес сгафи, но този път той получи сериозно наказание. Той влезе остро в краката на противников играч в лицето на Саму. Първоначално съдията Исидро де Мера му показа само жълт картон. След намесата на ВАР обаче реферът промени решението си и го изгони с директен червен картон, а гостите останаха с 10 души на терена.

Video edited on Kapwing

Веднага след това Анчелоти жертва Лука Модрич. На неговото място се появи Аурелиен Чуамени.

Последваха нови два пропуска на Родриго. Бразилецът първо не успя да вкара в 75-ата минута, а след това вратарят Сивера го спря и в 84-ата минута.

ГОООЛ! Във 2-ата минута на добавеното време Лукас Васкес с глава вкара победния гол след центриране от корнер. Той бе оставен непокрит и от 8-9 метра матира Сивера – 0:1.

Video edited on Kapwing

Малко преди края и Родриго напусна терена контузен.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Алавес: Сивера, Горосабел, Абкар, Марин, Дуарте, Гевара, Бланко, Ребах, Гуриди, Риоха, Саму

Реал Мадрид: Кепа, Васкес, Рюдигер, Начо, Фран, Валверде, Кроос, Модрич, Белингам, Браим, Родриго

ПРЕДИ МАЧА

Реал Мадрид се намира на второто място във временното класиране. Хората на Карло Анчелоти са в серия от 11 поредни срещи без загуба в испанския шампионат. В последния си мач в Ла Лига „кралете“ разбиха с 4:1 Виляреал у дома.

Алавес е на 15-ата позиция в таблицата със скромния актив от 16 точки. Домакините са в серия от 3 поредни срещи без пълен успех в първенството. В последната от тях те загубиха с 0:3 като гост на изненадващия лидер Жирона.

Реал е в поредица от 3 поредни победи над Алавес в Ла Лига. Последният успех на скромния тим датира от 28 ноември 2020 година, когато сразява „лос бланкос“ насред „Сантяго Бернабеу“ с 2:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички