Има ли нужда Барселона от подмладяване на отбора? Ето колко е средната възраст


Има ли нужда Барселона от подмладяване на отбора? Ето колко е средната възраст
Снимка: Guliver/GettyImages

2557 0

Вече за всички е ясно, че доминацията на Кристиано Роналдо и Лионел Меси в световния футбол няма да приключи, когато двамата задминат своя 30-ти рожден ден. Мнозина смятаха, че нивото на игра от двамата ще спаднес, след като преминат тази възраст, но за момента по нищо не личи, че това ще се случи скоро.

В най-големите европейски първенства Ювентус е с най-висока средна възраст, като това се дължи на ветераните в тима Джанлуиджи Буфон, Джорджо Киелини и Стефан Лихщайнер.

През 2018 година в тима на Барселона голяма част от играчите ще са навършили вече 30 години. Към Меси, Андрес Иниеста, Жерар Пике и Луис Суарес ще се присъединят още Паулиньо, Иван Ракитич и Серхио Бускетс. По този начин в стартовия състав на каталунците само Жорди Алба, Марк Андре тер Щеген, Сержи Роберто и Самуел Умтити ще бъдат под 30-годишна възраст.

През 2018 година средната възраст на тима на Барселона ще е 29,4 години, докато големият съперник Реал Мадрид ще е с 29,2. И двата испански гранда скоро ще трябва да подмладяват съставите си, като за момента младежите в тима много трудно намират място сред титулярите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички