Играч на Реал пред наказание за умишлено изкаран картон


Играч на Реал пред наказание за умишлено изкаран картон
Снимка: Gulliver/GettyImages

1044 0

Бранителят на Реал Мадрид Дани Карвахал бе обвинен от УЕФА за умишлено изкарване на жълт картон във вчерашния мач с АПОЕЛ Никозия от Шампионска лига. Европейските шампиони взеха гостуването си в Кипър с 6:0, а в 90-та минута Карвахал бе санкциониран заради бавене на времето при изпълнение на тъч.

Това бе трети жълт картон за испанския национал в груповата фаза и по този начин той ще пропусне последния мач срещу Борусия Дортмунд, който е без значение за Кралския клуб, който ще завърши със сигурност на второ място в групата.

По този начин Карвахал щеше да влезе в елиминационната фаза с изчистени картони, но от УЕФА са обърнали внимание на действията му и защитникът може да си навлече неприятности. От Комисията за етика, контрол и дисциплина ще разгледат случая на 7 декември и ако установят вината на Карвахал, той може да бъде наказан за още два мача и да пропусне изцяло 1/8-финалите на Шампионска лига. От "Кралския клуб" все пак се надяват, че ще се вземе предвид, че при сходна ситуация през сезон 2015/2016 защитникът на Барселона Жерар Пике не бе порица. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички