И заради Шави: Бивш кандидат за президент на Барселона поиска оставката на Лапорта


И заради Шави: Бивш кандидат за президент на Барселона поиска оставката на Лапорта
Снимка: Getty Images/Guliver

1256 0

Бившият кандидат за президент на Барселона - Виктор Фонт, призова Жоан Лапорта да подаде оставка от поста си. Той написа писмо на настоящия клубен президент, а като причина за исканата оставка той посочи трудния момент, през който клубът преминава, слабите резултати от 2021 година и грешните управленски решения, пише "Marca".

Критиките на Фонт

Фонт отбеляза, че се е появило ново поколение "кулес", които са готови да трансформират клуба, да го модернизират и веднъж завинаги да го върнат на мястото, което заслужава.

Фонт намери куп грешки в управлението на Лапорта

Ситуацията с Шави вреди на имиджа на клуба

Според него на имиджа на Барса влияе негативно и ситуацията с евентуалното уволнение на Шави Ернандес. Той припомня, че в близките дни клубът трябва да предприеме важни финансови мерки.

Ситуацията е такава, че клубът все още търпи оперативни загуби и му остава много малко време, за да намери инвеститор, който да одобри продажбата на 49% от Барса срещу 400 милиона долара - нереалистична сума, значително по-висока от пазарната, пише Фонт.

Бившият кандидат за поста на Лапорта призова ръководството да не прави никакви съмнителни сделки, които биха означавали отричане на собствените си грешки, и да не ипотекира клуба, за да балансира счетоводството си. А Лапорта вече е договорил нов треньор за Барселона. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички