Хосеп Гуардиола: Роналд Куман е идеалният треньор за Барселона


Хосеп Гуардиола: Роналд Куман е идеалният треньор за Барселона
Снимка: Getty Images

1274 0

Наскоро Хосеп Гуардиола и Роналд Куман бяха забелязани да играят заедно голф, а сега треньорът на "гражданите" заяви на церемония в Майорка, че двамата са приятели и коментира, че нидерландецът заслужава доверието, гласувано му от Жоан Лапорта:

"Той е мой приятел. Треньорите винаги сме в трудна позиция, когато не печелим и в силна, когато побеждаваме. Бил съм в три клуба, но никой от тях не може да се сравнява с Барселона или Реал Мадрид, където последиците са много по-големи и е много трудно да контролираш лично всичко!", каза Гуардиола.

"Беше трудна година за всички и Роналд заслужава още един сезон, когато и феновете ще са на стадиона. Още повече, че втората година (начело на един клуб - бел.ред.) винаги е по-добра. Той е идеалният треньор за следващия сезон и аз се радвам, че президентът е взел такова решение".

Наскоро Барса привлече първите си нови попълнение в лицето на бившите играчи на Манчестър Сити Серхио Агуеро и Ерик Гарсия, а Гуардиола заяви:

"Те са две чудесни попълнения, много точни ходове (бел.ред. - на ръководството). Кун е голмайстор, а за Ерик вече казах на Куман, че са привлекли забележителен играч. Той е много интелигентен и ще бъде един от капитаните през следващото десетилетие", прогнозира испанецът.

Считаният за сигурно ново попълнение в Барселона - Жоржиньо Вайналдум обаче е изкушен от парите на ПСЖ и може би няма да заиграе на "Ноу камп" - подробности в този материал!

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички