Хаос в историята за Ел Класико: Изненада при фаворита за Реал Мадрид - Барселона, но и страшен БОНУС


Хаос в историята за Ел Класико: Изненада при фаворита за Реал Мадрид - Барселона, но и страшен БОНУС
Снимка: Getty Images

4863 0

Сякаш всичко за Суперкупата на Испания се нареди така, както следва да бъде. А именно - шампионът да се изправи в пряк спор за отличието срещу носителя на Купата на Краля. В борбата отпаднаха финалистът от Купата и завършилият на третото място в шампионата, което отвори пък и за ново Ел Класико. Реал Мадрид срещу Барселона е зрелището, което ще можем да наблюдаваме днес - 14 януари, от 21:00 часа българско време.

"Кралския клуб" изглежда в доста добра форма и това се забелязва както в Шампионска лига, така и в Ла Лига, където отборът е със седем точки аванс пред каталунците. В този смисъл логично футболистите на Карло Анчелоти са фаворит в сблъсъка според специалисти и анализатори. Това преимущество обаче е доста малко, показва платформата за онлайн спортни залози efbet.

Реал Мадрид фаворит срещу Барселона във финала за Суперкупата на Испания

Ел Класико между Барселона и Реал Мадрид на

Коефициентът на efbet за това Реал Мадрид да победи в редовното време е 2,30, докато ставката за успех в рамките на 90-те минути за Барселона е 2,95. Съответно пазарът за равенство между двата отбора е оценен на 3,60. Финалът е на стадиона на Ал Насър в Рияд, Саудитска Арабия, където се състояха и полуфиналните битки.

Столичани влизат в топ форма от 20 поредни мача без поражение (цели 17 победи и едва три равенства), докато каталунците са без поражение в пет официални срещи (четири победи и едно реми). Това е повторение и от финала в турнира от миналата година. Тогава "белия балет" загуби за първи път срещу този опонент в този турнир чак от 2012 година - август месец (след това имаше четири успеха). Шави пък спечели първия си трофей като треньор с Барселона.

Очакване: Ще има много голове на Ел Класико

Очакванията са за зрелищен сблъсък, изпълнен с попадения - бонус за феновете към този спектакъл. Във всяко от последните 11 издания на Ел Класико неизменно имаше поне по едно попадение през първото полувреме. Помним и полуфинала на Реал срещу Атлетико Мадрид, при който на почивката имаше цели четири гола.

Коефициентът на efbet за това и в този дуел да има общо над 3,5 попадения в редовното време е 2,85, докато за под 2,5 гола в срещата е 2,10. Съответно за това и Реал Мадрид, и Барселона да съумеят да си отбележат по поне едно попадение в 90-те минути е 1,62, а за няма гол/гол - 2,20.

Гюндоган преодолява Кепа Арисабалага при Барселона - Реал Мадрид

Героите за Реал и Барса в последно време

(Не)очакваната заплаха при "кралския клуб" идва от централния защитник Антонио Рюдигер, който вкара първия гол за своя отбор в два от последните му три мача. Той ще трябва да се грижи и за Роберт Левандовски. След многото критики полякът се разписа в последните две срещи за Барселона - и в двата случая през второто полувреме. Във финала през миналата година пък реализира току преди почивката между полувремената.

Коефициентът на efbet за това Рюдигер да вкара първия гол изобщо в мача е 11,00 (и съответно 8,00 за негов гол по всяко време в редовното време), докато ставката за това да стори Левандовски е 4,40 (и съответно 2,25 за негов гол по всяко време).

Ламин Ямал стана най-младият голмайстор в надпреварата. Той със сигурност ще получи шанс за изява от Шави и в този сблъсък, като ако има игра отвъд 90-те минути - Ямал ще има още повече време да покаже на какво е способен. Както е отлично известно - при равенство в редовното време следват две продължения от по 15 минути. Ако и след тях няма победител - изходът ще дойде след изпълнения на дузпи.

Коефициентът на efbet за това Реал Мадрид да грабне трофея след продължения е 12,00, а за след дузпи - 15,00. Съответно ставката за това Барселона да защити успеха си от миналата година, но след продължения, е 14,00 (и съответно 15,00 да го стори след дузпи).

Хаос в историята на Ел Класико: Реал Мадрид и Барселона "еднакво добри"

Ел Класико: Барселона срещу Реал Мадрид, Жоао Феликс на преден план

В този случай историята не може да ни помогне за накланяне на везните, тъй като няма тенденция, а надмощието е споделено в своеобразен хаос. Барселона е триумфирал най-много със Суперкупата - 14 пъти, но Реал е близо - с 12. Шави има 4 победи и 4 загуби като треньор срещу Реал, а Анчелоти - 8 успеха, 9 поражения и 3 ремита срещу Барселона. От общо 255 мача - мадридчани имат 104 победи, каталунците 100, а равенствата са 51.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички