Хамес трябва да прекрати 71-годишно чакане


Хамес трябва да прекрати 71-годишно чакане
Снимка: Getty Images/Guliver

3634 0

Бразилия се изправя срещу Колумбия в дербито от 8-ия кръг на световните квалификации в зона Южна Америка (КОМНЕБОЛ). "Лос кафетерос" ще разчитат на голямата си звезда Хамес Родригес, както и на Карлос Бака и Хосе Куадрадо, за да прекратят 71-годишно чакане за победа на бразилска почва.

Около 40 хиляди зрители на "Амазон Арена" в Манаус ще се стекат, за да гледат любимците си, като отново имат основание за футболен оптимизъм след олимпийското злато в Рио де Жанейро и първата победа от 33 години насам над Еквадор като гост - 3:0 в Кито.

Съперничеството между Бразилия и Колумбия се изостри след Мондиал 2014, когато "селесао" елиминира "лос кафетерос" на четвъртфиналите с успех с 2:1, а Карлос Сунига контузи тежко Неймар с груб ритник в гърба и прекрати турнира за суперзвездата.

Колумбия е трети във временното класиране след 7 кръга с 13 точки, а Бразилия е на пета позиция с 12 - първите четири отбора получават директна квота за Мондиал 2018, а петият играе бараж с най-добрия тим от зона Океания.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички