Хамес се възползва от шанса си, а Реал записа 16-а поредна победа в Ла Лига


Хамес се възползва от шанса си, а Реал записа 16-а поредна победа в Ла Лига
Снимка: Guliver/GettyImages

1194 0

Реал Мадрид изравни рекорда за най-много поредни победи в испанското първенство, след като "белия балет" надигра трудно с 2:0 Еспаньол като гост на негостоприемния "Ел Прат" в Каталуня.

Колумбийската звезда в тима на Зинедин Зидан Хамес Родригес беше с основна роля за победата, след като за пръв път през сезона беше титуляр и вкара първото попадение за своя тим.

НА ТОЗИ ДЕН ДЕБЮТИРА ЕДИН ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ

"Белия балет" заигра добър футбол едва след 30-ата минута, а Хамес блесна с индивидуална изява за 1:0 в добавеното време на първата част. Той успя да се измъкне между двама и от 20 метра с кинжален удар по диагонала вкара първия си гол за сезона.

През втората част той беше в основата на няколко добри атаки, но в 63' беше заменен, за да получи Иско време да се докаже. Вторият гол пък падна в 71', когато Асенсио изведе отлично Лукас по дясното крило, а той сервира топката за Карим Бензема - удар и 2:0.

КОЕ ПРАВИЛО ВЪВ ФУТБОЛА БИ ПРОМЕНИЛ НЕЙМАР?

До края на мача Реал профука няколко добри положения, но запази аванса си, с което записа 16-а поредна победа. Така Зинедин Зидан изравни постижението на Хосеп Гуардиола, а през седмицата неговият отбор може да надмине този рекорд при победа над Виляреал у дома.

Във временото класиране Реал остава начело с 3 точки аванс пред Атлетико Мадрид и Барселона, които имат директен двубой помежду си през седмицата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички