Гризман спаси безобразен Барселона в последните минути от невиждан резил


Гризман спаси безобразен Барселона в последните минути от невиждан резил
Снимка: Getty Images/Gulliver

3323 0

Барселона бе близо до това да запише един от най-срамните резултати в цялата си история. Каталунците надвиха трудно Ибиса-Ейвиса с обрат 2:1 като гост. С успеха момчетата на Кике Сетиен продължават към следващата фаза в турнира за Купата на Краля.

Създаденият през 2015 г. отбор игра сърцато и изненада мнозина. "Блаугранас" пък бе много под нивото си, като за първото полувреме отборът нямаше нито един точен удар въпреки присъствието на много звездни футболисти в титулярния състав. Ибиса-Ейвиса водеше до 72-ата, като може да съжалява, че не си осигури по-комфортна преднина през първата част, когато удари греда, а при добавката футболист на тима стреля във вратаря от непосредствена дистанция.

Още в 9-ата минута се стигна до шокиращо развитие, след като домакините поведоха с 1:0 в резултата. Перес напредна отляво и подаде добре към Кабайе. Той отправи слаб удар, но се стигна и до рикошет, след който стражът на каталунците Нето нямаше шанс.

72' - чак тогава Барселона съумя да изравни резултата. Френки де Йонг отправи страхотен пас зад отбраната на противниковия тим, за да намери Антоан Гризман, който без изобщо да се бави - с едно докосване, завърши прецизно и възстанови паритета в двубоя.

В 5-ата минута на добавеното време отново французинът се разписа и класира своя тим за следващия кръг. Този път Жорди Алба асистира, а Гризман за втори път тази вечер демонстрира страхотния си завършващ удар. По този начин той се превърна в герой за своя тим и предотврати зрелищен провал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички