Гризман - новият Коутиньо?


Гризман - новият Коутиньо?
Снимка: Getty Images/Guliver

2839 0

Многожеланата лятна придобивка на Барселона Антоан Гризман определено не се представя според очакванията. Французинът не демонстрира качествата, с които впечатляваше футболния свят с екипа на Атлетико (Мадрид). Това доведе до някои сравнения с "разочарованието" Филипе Коутиньо, който не успя да се наложи на "Камп Ноу", но за сметка на това намери формата си сега, докато е под наем в Байерн Мюнхен.

Гризман донякъде бе привлечен като заместник на Коу. Световният шампион от Мондиал 2018 има 4 гола и 3 асистенции до този момент за каталунците след 1047 минути игра. Във втория сезон за бразилеца, пък (той се присъедини в средата на сезона, затова се гледа първият му пълен сезон), той бе записал абсолютно същите показатели, но за 1080 минути.

28-годишният бивш играч на Атлетико е хвален за добрата си работа в защита, но се оказва, че е възвръщал притежанието на топката за своя отбор само 2 пъти повече от Коутиньо за същия период миналия сезон - 34 срещу 32. 27-годишният футболист обаче има 21 точни удара на фона на 17-те за Гризман.

Началото определено не е мечтано, но има цели 27 мача от Ла Лига до края на сезона, в които французинът може да промени първоначалното впечатление, за да не се превърне в новия Коутиньо за Барселона. Междувременно, бъдещият шампион на Испания ще се нуждае от най-малко точки за последните 13 години. Вижте подробности - в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички