Гонсало Игуаин - човекът, който спря пътя на Меси към величието


Гонсало Игуаин - човекът, който спря пътя на Меси към величието
Снимка: Gulliver/GettyImages

4176 0

От седем години Лионел Меси и Гонсало Игуаин споделят успехите и провалите на аржентинския национален отбор, въпреки съперничеството си на клубно ниво. 

Но докато двамата имат силни приятелски отношения на и извън терена, трудно е да повярваш, че именно звездата на Ювентус е този, който пречи на Меси да се превърне в най-великия футболист, който някога се е раждал на планетата Земя.

В съблекалнята на Аржентина разбира се подобна тема е табу. Хавиер Масчерано получи въпрос от журналист преди вчерашната среща от 1/4-финалите на Шампионска лига между Ювентус и Барселона именно на тази тема. Отговрът на играча на каталунците бе очакван:

"Това е отчайващ въпрос, абсурдно е да се говори на тази тема", отсече Масчерано. 

"Не трябва да ровите в миналото. Това е колективен спорт, не е един играч този, който губи или печели мачовете, важен е колективът", продължи бившият играч на Ливърпул и Уест Хям.

Думите на Масчерано са истина, но ако завършващият удар на Игуаин бе с една идея по-добър, то нямаше да се стига до тези въпроси и разбира се Меси и Аржентина щяха да спечелят поне един от трите загубени финала. Споменът за пропускът на финала на Мондиал 2014, когато бе оставен очи в очи с Мануел Нойер още е кошмар в страната от Южна Америка. 

Година по-късно нещата станаха още по-тежки за нападателя на Юве. Той изигра слаб мач във финала на Копа Америка срещу Чили. Той отново пропусна добра възможност след хубав рейд на Езекиел Лавеци, а в края се стигна до изпълнение на дузпи, като наказателният удар на тарана бе повече от отчайващ. 

През 2016 Аржентина отново се изправи във финала на Копа Америка срещу Чили, като Игуаин изпусна брилянтна възможност да отдалечи финала от дузпи, но изстрелът му минава в страни от вратата, а минути по-късно Алексис Санчес, Артуро Видал и компания ликуват след успех при изпълненията на 11-метрови наказателни удари.

И дори Меси да беше този, който изненадващо пропусна от бялата точка, след края на първенството медиите в Аржентина нападнаха директно Игуаин, който коментира:

"По някой път казвам "мамо, трябва да спра с това, за да не те наранявам повече", но това е истината. Ние сме тези, които трябва да променим миналото."

Сезонът на нападателя в Италия се развива по прекрасен начин. "Старата госпожа" е на път да стане шампион за пореден път, стигна финал за Купата на страната, а вчера се наложи и с 3:0 над Барселона в първи мач от 1/4-финалите на Шампионска лига, като мечтата за требъл е жива. Освен това Игуаин има на сметката си цели 27 гола.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички