Голове в добавеното време пратиха Реал Мадрид на финал (ВИДЕО)


Голове в добавеното време пратиха Реал Мадрид на финал (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Gulliver

1909 0

Европейскоият клубен шампион Реал Мадрид надигра с 2:0 шампиона на Северна Америка - Клуб Америка, в 1/2-финален двубой от Световното клубно първенство и вече е на финал на първенството. На финала в неделя "белите" ще се изправят срещу азиатския първенец Кашима (Япония).

Като цяло Реал Мадрид контролираше случващото се на терена. Двете попадения паднаха в края на полувремената. През първата част на добавеното време Карим Бензема откри резултата. В добавеното време на срещата звездата на тима Кристиано Роналдо след няколко пропуски се разписа и оформи крайното 0:2. 

Първата опасност бе пред вратата на мексиканците. Лукас Васкес в седмата минута със силен шут прати топката над вратата. Реал имаше по-добрите възможности в първите минути на срещата. В 10-ата минута отново Васкес, открадна топката в наказателното поле, но не успя да центрира от аутлинията. Първият удар на Роналдо минута по-късно бе доста неточен и не затрудни стража.

В 12-ата Ренато Ибара опита удар от въздуха, но топката мина встрани от вратата на Кейлор Навас. В 23-ата Роналдо се приготви за изпълнение на пряк свободен удар. Силният му шут беше блокиран от стената.

Роналдо изпусна две много добри възможности, но късметът не бе на негова страна. Първо след центриране, засече топката с глава, а след това и с мощен удар от пряк свободен удар, но вратарят спаси. В добавеното време на първата част мадридчани все пак стигнаха до попадение. Тони Кроос изведе Бензема в наказателното поле, а французинът вкара с външен фалц за 0:1.

 

През втората част Роналдо направи отново пропуск. След центриране, съвсем близо до голлинията португалецът не отреагира и вместо да увдои преднината, топката се върна на точката за изпълнение на дузпа. Мексиканците така и не успяха да създадат по-опасно положение, а през втората половина атаките им бяха още по-неуспешни. 

Отново в добавеното време "белия балет" стигна до попадение, с което оформи крайното 0:2. Мората подаде на Роналдо, който се измъкна от двама играчи и от наказателното поле по диагонал се разписа.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички