Големият губещ в състава на Реал след напускането на Зидан


Големият губещ в състава на Реал след напускането на Зидан
Снимка: Getty Images/Guliver

2925 0

Европейският клубен шампион Реал Мадрид преживя едно от най-тежките си лета, след като отборът се раздели с голямата си звезда Кристиано Роналдо, а Зинедин Зидан, който изведе отбора до три поредни титли в най-големия европейски клубен турнир, напусна отбора.

Напускането на френския селекционер нямаше как да не доведе определени негативи на "белия балет", но що се отнася до играчите в отбора, един играч наистина може да съжалява, че Зидан напусна състава. Лукас Васкес бе един от важните "козове" на бившия мениджър на Реал, а сега ролята му в клуба драстично се промени.

Васкес бе сред най-лоялните играчи на Зидан, като много често той попадаше в резервния план на французина, който често влизаше в употреба в мачовете на "белите". От началото на новия сезон Васкес сякаш загуби досегашната си роля в клуба, като това определено може да се отдаде на новия мениджър Хулен Лопетеги.

Дясното крило често дори не попада в разширения състав на Лопетеги, като неговите игрови минути драстично намаляха. Васкес очевидно не може да спечели доверието на новия селекционер - или поне на този етап от сезона.

Васкес е единствения играч на Реал Мадрид, който все още не започвал като титуляр за отбора, а общия брой минути, които е изиграл, едва надхвърля 100. През уикенда Васкес се появи за 27 минути в мача срещу Еспаньол, но не успя да покаже нищо позитивно в представянето си.

Васкес постепенно отстъпва своето място в състава, а на негово място се появи Дани Себайос. Испанецът пристигна през 2017 година в състава на "белия балет", а вече успя да спечели доверието на Лопетеги. За никого не е тайна, че титулярната тройка в атаката Бейл-Бензема-Асенсио трудно може да бъде променена, но задачата за Васкес става още по-тежка и с останалите резерви в клуба.

27-годишното крило може да се чувства застрашено и от новодошлия Винисиус Джуниър, който ще се бори именно за позицията на Васкес в отбора. Испанецът се наслаждаваше на страхотен период под ръководството на Зидан и доверие от страна на мениджъра, което изчезна още с напускането му през лятото. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички