Гол и хеттрик от асистенции на Суарес изстреляха Барселона на върха в Испания


Гол и хеттрик от асистенции на Суарес изстреляха Барселона на върха в Испания
Снимка: Getty Images/Guliver

7209 0

Испанският гранд Барселона надигра Алавес с 4:1 на "Камп Ноу" в мач от 18-ия кръг на испанската Примера Дивисион. Благодарение на гол и три асистенции на Луис Суарес, каталунците се изкачиха еднолично на върха в първенството с преднина от три точки пред Реал Мадрид, който е с мач по-малко.

Още в 14-ата минута Антоан Гризман зарадва домакините с попадение. В самия край на първата част пък Артуро Видал удвои преднината на "блаугранас" с разстрелващ удар във вратата на Алавес, а асистент за втори път се оказа Луис Суарес.

В 56-ата минута на двубоя обаче гостите съумяха да върнат едно попадение. След центриране по левия фланг Пере Понс връхлетя на скорост към наказателното поле и заби топката с глава за 2:1. Само 13 минути по-късно Лионел Меси възстанови преднината от два гола с красив удар извън наказателното поле, докато Саурес записа своя хеттрик от асистенции.

В 74-ата минута уругвайският "подавач" най-после успя и сам да запише името си сред голмайсторите, реализирайки от дузпа. До края на мача не паднаха повече попадения, въпреки че се откриха още няколко добри положения за домакините.

Така Барселона вече разполага с 39 точки - три повече от Реал Мадрид, който утре вечер се изправя срещу Билбао. В същото време Алавес остава на 15-о място с 19 точки.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички