"Goal" разкри с какви обещания ПСЖ убеди Неймар да подпише


"Goal" разкри с какви обещания ПСЖ убеди Неймар да подпише
Снимка: Getty Images/Guliver

3395 0

Нападателят на Барселона Неймар съгласува условията за личния си контракт с Пари Сен Жермен и остава единствено французите да активират откупуващата клауза в договора на бразилеца за 222 млн. евро, съобщи Goal.com.

25-годишният южноамериканец ще подпише петгодишен договор и ще получава годишна заплата в размер на 30 млн. евро плюс бонуси, което ще го направи най-високоплатения футболист на тима. 15% от възнаграждението на Неймар ще отива при баща му, чиято роля за трансфера му от Сантос в Барса продължава да предизвиква юридически въпроси за всички въвлечени. Неймар ще получава и процент от оборота на няколко хотела, принадлежащи на собствениците на ПСЖ.

Освен това френският клуб е готов да предостави на Неймар частен самолет за посещенията му в Бразилия.

Според други медии във Франция и Испания, договорът на суперзвездата в Пари Сен Жермен ще стане факт до 26 юли (сряда).

Мадридският спортен ежедневник AS съобщи днес, че в петък президентът на каталунците Хосеп Мария Бартомеу е разговарял на четири очи с бразилеца след тренировката на отбора. Срещата е продължила около час и половина и какво са си казали двамата не е известно, но ръководителят на Барселона е излязъл от стаята толкова разгневен, че дори не е поздравил хората, с които се е срещнал. Източник на вестника твърди, че Неймар е уведомил Бартомеу за намерението му да премине в ПСЖ, а босът на Барса след дълги опити да го разубеди е отговорил, че му трябва още време, за да осмисли сложната ситуация, предаде БГНЕС.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички