Гарет Бейл и причината, която му пречи да замести Кристиано Роналдо


Гарет Бейл и причината, която му пречи да замести Кристиано Роналдо
Снимка: Guliver/GettyImages

4310 0

Гарет Бейл е една от големите звезди във футбола, а 100-те милиона евро, които Реал Мадрид плати за него през лятото на 2013 година, не изглеждат толкова сериозни в сравнение с парите, които се пръскат по всякакви играчи в днешно време. Уелсецът реализира ключови попадения за успехите на "кралете", сред които победните голове срещу Атлетико Мадрид (финал в Шампионска лига през 2014 година), Ливърпул (финал в ШЛ през 2018 година) и Барселона (финал за Купата на Краля през 2014 година).

Бейл обаче така и не реализира пълния си потенциал в селекцията на Реал Мадрид, независимо от това кой е треньор на "белия балет". Една от причините безспорно е поредицата от контузии в глезена, която често му пречеше да навлезе във върхова спортна форма. Но другата е още по-притеснителна и за нея изцяло виновен е уелсецът.

"Бейл не говори испански, знае само английски, затова общуваме с помощта на жестове", каза Марсело в интервю за това как се чувства без най-добрия си приятел (Кристиано Роналдо) в съблекалнята на Реал Мадрид.

Гарет Бейл живее вече 5 години и половина в Мадрид и единствено огромната му класа засега го оставя на "Сантиаго Бернабеу". Най-лошият фактор за всеки тим е фактът, че голямата звезда на тима не може да комуникира свободно с останалите си съотборници. В съблекалнята на "белия балет" няма футболист, който да не говори свободно испански език, което по естествен начин изолира Бейл от останалите футболисти в клуба. Тони Кроос, Лука Модрич, Рафаел Варан са специалисти по езика, въпреки че също не са знаели испански преди идването си. Основни термини и разговорни фрази знае и най-новото попълнение на тима Винисиус Жуниор. За близо 6 години Бейл може да каже само "здравей". Това е ниво на познание на езика, което можем да сравним с това на Тодор Неделев, който за 2 години в Германия така и не научи местния език и неслучайно се прибра в България и играе за Ботев (Пд), въпреки огромния си талант.

Бейл можеше да се превърне в най-успешния британски футболист в историята, само ако беше научил да говори малко испански. Той беше считан за естествения наследник на Кристиано в отбора, а качествата му подсказваха, че докато настъпи зенита на кариерата на Роналдо в Мадрид, то уелсецът ще е него пълно копие - отлични удари и с двата крака, невероятна физика, отлично позициониране и истинска голова машина. И, въпреки че футболът е универсален език, то липсата на комуникация с останалите в отбора води до изолиране както извън терена, така и на зеления килим. И, благодарение на тази "малка" подробности, Бейл ще остане завинаги в историята на Реал Мадрид като големия футболист, спънал се на прага на величието...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички