Флорентино жертва Бензема, за да вземе Агуеро?


Флорентино жертва Бензема, за да вземе Агуеро?

1709 0

Флорентино Перес е твърдо решен да привлече Серхио Агуеро през това лято и е готов да жертва Карим Бензема, за да привлече аржентинския ас.

Президентът на Реал Мадрид е готов да плати до 80 милиона евро за аржентинеца, но, за да освободи място в нападението на Реал, е готов да слуша оферти за своя №9.

Френският национал се установи като титуляр в последните години, след като спечели и битката за титулярно място с Гонсало Игуаин.

Въпреки силните си изяви заедно с Бейл и Роналдо, Бензема е най-вероятният изходящ трансфер на "Сантяго Бернабеу". Причините за това са две. Първата е, че Рафаел Бенитес ще постави Кристиано Роналдо на върха на нападението, за да бъде съхранена футболната му кариера възможно най-дълго.

Втората е финансовият феърплей. Перес все още се надява да вземе Погба и Де Хеа (почти сигурен за Реал), а само до момента новопривлечените играчи в Реал през 2015 са на стойност 50 милиона евро.

Поради тази причина преди края на трансферния прозорец през лятото на 2014 година беше продаден Анхел Ди Мария, а година по-рано - Месут Йозил.

Интерес към Бензема не липсва, като най-настоятелни са Манчестър Юнайтед и Арсенал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички