Финансова криза: Барселона се моли на Ливърпул да си прибере Фелипе Коутиньо


Финансова криза: Барселона се моли на Ливърпул да си прибере Фелипе Коутиньо
Снимка: Getty Images/Guliver

12682 0

Испанският гранд Барселона е в много сериозна финансова криза и е натрупал близо 1 милиард евро дългове по време на недалновидното управление на Хосеп Мария Бартомеу.

Наследилият го на поста Жоан Лапорта сега се е заел да оправя "кашите" на предшественика си и се е обърнал към Ливърпул с конкретна молба, твърдят някои испански журналисти.

Барса все още дължи пари на мърсисайдци за трансфера на Фелипе Коутиньо от зимата на 2018 година. Бразилецът изигра общо 90 мача в Каталуния, в които отбеляза 24 гола, но така и не успя да се приспособи напълно към клуба. 

Той дори изкара период в Байерн Мюнхен, с който вдигна трофея от Шампионска лига, но след завръщането си в Испания получи тежка контузия в коляното и почти не е играл през сезон 2020/21.

Според информациите от Испания, Барса все още дължи на Ливърпул около 50 милиона евро за правата на Коутиньо. Смята се, че Жоан Лапорта се е обърнал с молба към "червените" да се съгласят да вземат обратно полузащитника в своите редици и по този начин дължимата сума да бъде погасена автоматично. 

На този етап все още няма индикации от "Анфийлд" дали предложението на Барселона ще бъде прието, но e интересно да бъдат припомнени думите на Юрген Клоп към Коутиньо малко преди да напусне Англия, които сега звучат право в "десетката":

"Остани тук и един ден ще вдигнат статуя в твоя чест. Отиди някъде другаде - Барселона, Реал Мадрид, Байерн Мюнхен и там ще бъдеш просто поредният играч!"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички