Феноменален Белингам и магия на Винисиус донесоха шеметен обрат за Реал Мадрид (ВИДЕО)


Феноменален Белингам и магия на Винисиус донесоха шеметен обрат за Реал Мадрид (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4850 0

Реал Мадрид обърна с 3:1 като гост Алмерия в среща от 2-ия кръг на Ла Лига и оглави класирането. Хората на Карло Анчелоти се поизпотиха, но стигнаха до успеха на стадион „Пауър Хорсе“.

Двубоят започна шокиращо, след като домакините откриха още в 3-ата минута чрез Серхио Арибас. Юношата на Реал Мадрид реализира във вратата на родния си клуб след удар с глава.

След това обаче се развихри Джуд Белингам, който се превърна в ключовата фигура за обрата. Англичанът показа, че заслужава всяко пени, което Реал плати на Дортмунд, за да го купи през това лято. Белингам заби два гола и асистира на Винисиус за магическия гол на бразилеца. Така младият британец вече има 3 гола с екипа на „кралете“ в първите си две официални срещи в Ла Лига.

Джуд първо изравни в 19-ата минута след карамбол, а в след час игра реализира с глава, донасяйки пълния обрат. Крайното 3:1 фиксира Вини в 73-ата минута. Той получи пас в пеналта от Белингам и със страхотно технично изпълнение прати топката в мрежата.

Така „лос бланкос“ е на върха с пълен актив от 6 точки. Скромният тим на Алмерия пък е последен след две поражения.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят започна динамично с атаки и към двете врати.

ГОООЛ! Още в 3-ата минута домакините шокираха кралете. Серхио Арибас откри резултата. Кадърът на Реал Мадрид вкара с глава след центриране на Робертоне – 1:0.

„Кралете“ отговориха с удар с глава Чуамено, но вратарят Максимиано се справи. Последваха изстрели на Винисиус и Белингам.

ГОООЛ! Реал изравни в 19-ата минута. Белингам прати в мрежата една отскочила топка, която се озова у него – 1:1. При сутиацията останаха съмнения и за засада, но след преглед от ВАР попадението остана. Така англичанинът реализира втория си гол в два мача за „лос бланкос“ в Ла Лига.

В 25-ата минута Валдерде стреля, но вратарят на Алмерия се справи. Малко след това Родриго би покрай лявата греда на вратата на домакините.

В 34-ата минута Лунин спаси Реал Мадрид след удар на Идрису Мохамед от средна дистанция. Малко след това той се справи и с шут на капитана на домакините Робертоне.

В 34-ата минута Лунин спаси Реал Мадрид след удар на Идрису Мохамед от средна дистанция. Малко след това той се справи и с шут на капитана на домакините Робертоне.

В следващите минути домакините подложиха на натиск „кралете“, които в този мач играеха с черни екипи. Лунин спаси и удар на Рамазани.

Тони Кроос прати топката в мрежата на домакините в 5-ата минута на добавеното време. Попадението обаче бе отменено заради фал на Карвахал преди подаването към германеца.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

В 55-ата минута Рамазани засече с ножичен удар центриране отдясно, но Лунин се прояви блестящо с поредното си спасяване.

ГОООЛ! След час игра Реал стигна до пълен обрат. Кроос центрира пеналта, където с гръб към вратата Белингам с глава вкара за 1:2. Така той реализира втория си гол в срещата и общо трети от началото на сезона.

Малко след това Родриго не успя да направи преднината на Реал по-категорична, след като диагоналният му удар профуча покрай дясната странична греда. В 71-ата минута Алмерия пък пропиля шанс да изравни чрез Луис Суарес, който не уцели вратата след удар с глава.

ГОООЛ! В 73-ата минута резултатът стана 1:3. Винисиус вкара страхотен гол след пас на Белингам, който го намери в пеналта. Бразилецът реализира магическо попадение, след като чукна технично топката горния десен ъгъл и матира Максимиано.

В 81-ата минута Белингам бе сменен. На неговото място се появи Хоселу.

Стартови състави 

Алмерия: Максимиано, Пубил, Чуми, Едгар, Акиеме, Баба, Робертоне, Рамазани, Арибас, Ембарба, Суарес

Реал Мадрид: Лунин, Карвахал, Алаба, Белингам, Винисиус, Кроос, Родриго, Валверде, Чуамени, Гарсия, Рюдигер

Преди мача

Съперникът на 14-кратния европейски шампион едва успя да се спаси от изпадане в края на миналия сезон, а сега започна в Ла Лига с 0:2 от Райо Валекано. С подобни поражения стартираха още баските, Гранада и Селта Виго, като това оставя всички тях на дъното във временното класиране заради головата им разлика. 

Всъщност Алмерия не е създавал проблеми на "кралския клуб" от 2011 г. насам. За последно тогава двата тима завършиха наравно (1:1), като тогава Реал отново гостува, а след това спечели 7 поредни двубоя срещу въпросния съперник.

 Днес Анчелоти със сигурност няма да разчита на Гюлер, Куртоа, Менди, Милитао и Себайос, а с контузии са още Лео Баптищао и Свидерски за домакините. Санка пък е под въпрос за Алмерия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички