Фалшифициран ли е трансферът на Неймар в Барселона?


Фалшифициран ли е трансферът на Неймар в Барселона?

1727 0

Регионалният съд в Барселона уважи жалбата на "блаугранас" и разпореди, че настоящият президент на клуба Хосеп Мария Бартомеу и бившият такъв Сандро Росел са невинни по обвинението за машинации около трансфера на Неймар от Сантос на "Камп Ноу".

Както е известно, именно този случай принуди Росел да отстъпи президентското си място, след като Барселона беше заподозряна, че не е платила данък върху сумата от 13 милиона евро при преминаването на играча.

В същото време обаче нова жалба срещу испанския шампион беше внесена в съда. Тя идва от инвестиционния фонд "ДИС", който претендира, че фирмата е била измамена от двата клуба и родителите на Неймар. "ДИС" настоява да получи 40% от парите по трансфера заради солидната инвестиция, която фирмата е направила, в качествата на Неймар.

Неймар пристигна в Барселона през 2013 година като първоначално обявената сума беше 57,1 милиона евро. След някои разкрития обаче стана ясно, че реалната стойност е доста по-висока, тъй като са спестени допълнителни договори между играча, баща му и Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички