Ето защо Енрике закова Меси и Неймар на пейката срещу Реал


Ето защо Енрике закова Меси и Неймар на пейката срещу Реал

1616 0

Старши-треньорът на Барселона Луис Енрике беше видимо разочарован след загубата на неговия тим от Реал Сосиедад на "Аноета", което не позволи на тима да се изкачи на първо място в класирането.

"Белия балет", който загуби от Валенсия и прекъсна серията си от 22 поредни победи, води с точка пред каталунците и Атлетико (Мадрид), но е ис мач по-малко от основните си конкуренти.

Енрике снощи заби на пейката Меси и Неймар за първото полувреме - решение, остро разкритикувано от феновете на тима, но бившият наставник на Селта разкри, че не е искал да рискува с атомното дуо на тима.

Освен това той оправда загубата с многото пропуски, които каталунците направиха пред вратата на домакините.

"Това беше доста тежък мач и за нас, и за нашия опонент, особено след ранния гол, който падна. Попадението им падна от статично положение, а оттам ние доминирахме изцяло. През второто полувреме имахме много възможности да отбележим, така че резултатът не е справедлив и заслужавахме много повече. Във футбола обаче трябва да вкарваш голове, а на нас ни липсваше късмет пред гола. Сосиедад се бранеше добре, това беше много сериозен двубой за тях. 

Да съжалявам сега за нещо ще е глупаво. Не исках да рискувам с Меси и Неймар, защото тренираха по-малко от останалите, пътуваха много и не бяха готови напълно. Появиха се през второто полувреме. Никога не знаеш какво би станало, ако направиш нещо различно.

Сосиедад се бранеше с целия отбор в защита. Свикнали сме - когато вкараме 5 гола, всичко е окей, нали? Когато обаче не можем да отбележим, това не говори добре за нас. А това, че допуснахме ранен гол, им позволи да се бранят повече от обичайното", коментира Луис Енрике.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички