Ето кога Барселона ще обяви новия треньор


Ето кога Барселона ще обяви новия треньор
Снимка: Gulliver/Getty Images

1252 0

Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу призна, че ръководството ще изчака до 1 юли преди да обяви кой ще наследи Луис Енрике като треньор на тима.

По-рано тази седмица каталунците победиха Спортинг Хихон с 6:1, а след мача Енрике заяви, че през новата кампания няма да е начело на клуба.

"Луис Енрике беше супер треньор в продължение на три години. Той е един от най-великите в историята на Барселона. Той няма да е тук обаче през следващата година, но сме щастливи от това, което постигна и с това какво ще постигне преди да напусне в края на сезона.  Отборът ще продължи да го подкрепя, както сме правили винаги, за да може да завършим сезона по най-благоприятния начин за нас. 

В началото на сезона той ни заяви, че може би води Барселона за последна година, а преди дни ни съобщи, че със сигурност напуска поста си. Трябва да сме фокусирани над предстоящите битки. Борим се за титлата, имаме мача с ПСЖ, както и финал за Купата на Краля. Момчетата са тъжни, но ще продължат да играят на 100% до 30 юни", призна Бартомеу.

До днес за най-вероятнен наследник на Енрике бе смятан Хорхе Сампаоли, който обаче сподели, че няма никакво намерение да напуска Севиля.

Останалите имена на специалисти, които се спрягат с треньорския пост при каталунците са тези на Роналд Куман и Ернесто Валверде. Освен тях, жълти медии в Испания и по света пишат още имената на Арсен Венгер, Тиери Анри, Христо Стоичков, Юрген Клоп и други.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички