ESPN: Стоичков е прероден в Суарес, Ромарио - в Неймар


ESPN: Стоичков е прероден в Суарес, Ромарио - в Неймар

2392 0

Анализаторът на ESPN Жорди Бланко отново направи паралел между нападателите на Барселона Луис Суарес и Немар и бившите звезди в нападението на каталунците Христо Стоичков и Ромарио. Според журналиста Камата е прероден в Луис Суарес, а бразилецът - в сънародника си Неймар.

В анализа си Бланко пише, че Неймар и Суарес дърпат Барселона напред в отсъствието на контузения Лионел Меси.

"Тяхната колекция от титли не достигна пределите на настоящето, но това не пречи да изтръпваме, когато чуем имената им. Стоичков и Ромарио няма да се върнат, но, видите ли, те са преродени в Суарес и Неймар", се казва в материала.

"Меси го няма, но "Камп ноу" продължава да скандира името му. Меси липсва, но Барса не е толкова загрижена, колкото се очаква. Меси отсъства, но Луис Енрике диша с облекчение. Тъй като Неймар и Суарес са тук", пише ESPN.

Авторът посочва, че в отсъствието на аржентинеца Барселона е спечелила 7 мача и е загубила един, стигна и до 0:0 със скромния Вияновенсе, но в мач без двете звезди. Последните осем гола на каталунците са именно тяхно дело.

"Неймар ще бъде Ромарио, а Суарес пероснализира Стоичков. Уругваецът е по-малко блестящ, но също толкова ефективен. Българинът бе способен да се бори с всички, изживя величие и мизерия под командването на Йохан Кройф, но споменът за него остава непроменен сред феновете на "Камп ноу", се посочва в материала.

Бланко пише още, че Суарес е вкарал пет гола в последните си 3 мача и жертва всичко за доброто на отбора.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички