ESPN: Барселона стартира преговори с Усман Дембеле за нов договор


ESPN: Барселона стартира преговори с Усман Дембеле за нов договор
Снимка: Getty Images/Guliver

1447 0

Ръководството на Барселона е започнало преговори с Усман Дембеле за нов договор, твърди американският спортен канал ESPN. Каталунците се надяват да обвържат Дембеле с дългосрочен контракт, тъй като го виждат като част от плановете за развитие на клуба.

Само преди броени месеци активно се говореше, че "блаугранас" се опитват да го продадат, след като Дембеле не оправдаваше сумата, за която бе привлечен. Нападателят акостира на "Камп Ноу" за сума от порядъка на 140 млн. евро, но непрестанни контузии му попречиха да разгърне потенциала си.

Каталунците дори бяха готови да се разделят с него на далеч по-ниска цена от тази, за която са го привлекли, но и нямаше толкова сериозен интерес към футболиста. В последните мачове обаче Дембеле е убедил ръководството, че може да се превърна в ключова фигура за отбора и заслужава да остане.

В сряда вечер Дембеле отбеляза едно от попаденията за Барселона срещу Ференцварош. След този мач каталунците постигнаха уникален, но и противоречив рекорд в Шампионска лига (подробности четете тук).

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички